כרוכית כוסמין מפתיעה

כרוכית מפתיעה

קיימים עשרות רבות של מתכונים וגרסאות להכנת כרוכיות ממולאות. השבוע, כשהכנתי את כרוכיות התמרים האהובות

עלי, בחרתי להחליף את הקמח הרגיל שבו אני משתמשת בדרך כלל בקמח כוסמין מלא. במהלך העבודה עם הקמח

המשודרג, גם  גיוונתי את נותני הטעם והמלית והתאמתי אותו למרקם הבצק.

בצק הכוסמין מחבק ואוסף לתוכו באהבה כל  מלית מתוקה ועשירה שתבחרו. במתכון הבסיסי משתמשים בממרחים

כמו ממרח תמרים, ממרח שוקולד, ממרח בוטנים וחלבה ועוד.

הפעם בחרתי דווקא להשתמש בריבת שזיפים, ולה הוספתי נטיפי שוקולד, צימוקים, אגוזי פקאן מסוכרים וקצוצים דק,

ותיבלתי במעט קינמון. אתם, כמובן, מוזמנים לערוך שינויים בהתאם לטעמכם.

אני ממליצה לכם לעשות כמוני ולהציץ מידי פעם מבעד דלת הזכוכית של התנור כדי לראות איך הקסם מתרחש:

כיצד שורות של כרוכיות ממולאות מקבלות חיים וצורה משלהן, וניחוח משכר מתפשט בכל הבית.

אלו כרוכיות לא מתוחכמות במיוחד, אבל טעימות מאוד.

הן נשמרות בקופסאות אטומות עד שבועיים. פורסים אותן בתום האפייה לפרוסות בינוניות ומוגשות לצד משקה חם.

 

טיפסקל

  • להכנת העוגיות פרווה – החליפו את החמאה במחמאה או במרגרינה,  שמן קוקוס מוקשה  או שמן.
  • הקפידו על רידוד דק. העיקרון הוא בצק דק ומלית עשירה, המאפשרים בכל נגיסה שילוב נפלא בין הבצק למלית.

 

הניחוח המשכר שלהן מתפשט בכל הבית.

 

כרוכיות כוסמין במלית ריבת שזיפים

החומרים ל-4-3 גלילות

לבצק:

1/2 ק"ג קמח כוסמין מלא , מנופה

200 גרם מחמאה מומסת ( אפשר להחליף לחמאה)

2 ביצים שלמות או 2 חלמונים

1/2 כוס מיץ תפוזים

2 כפות אבקת סוכר

1 שקית אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל או 1כפית תמצית וניל

1 כף קליפת תפוז או לימון מגוררת אפשר שילוב בין השניים

1/2 כפית קינמון

למלית:

1 כוס ריבת שזיפים  תות או ריבה מעורבת

1 כוס נטיפי שוקולד/ שוקולד צ'יפס

2 כפות מים

1/2 כוס אגוזי מלך / פקאן קצוצים

1/4 כוס צימוקים בהירים או כהים

1/2 כפית קינמון טחון

לבזיקה:

1/2 כוס אבקת סוכר

 

כרוכיות כוסמין במלית ריבת שזיפים

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה או במערבל חשמלי עד לקבלת בצק אחיד וחלק. אם צריך מוסיפים עוד 2-1 כפות מים לשים לבצק אחיד וחלק.

עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ושומרים במקרר כחצי שעה.

מחלקים את הבצק ל-4-3 חלקים שווים, מרדדים כל חלק על משטח מקומח ומורחים בריבה. מפזרים מעל

נטיפי שוקולד, אגוזים, צימוקים ומעט קינמון

ומגלגלים את הבצק עם המלית מהצד הקרוב אליכם אל הצד המרוחק מכם  לגלילה אחידה והדוקה. בדרך זו מכינים את יתר הגלילות.

מניחים את הגלילות כשצד סגירת הגלילות פונה כלפי התבנית המרופדת בנייר אפייה. מסדרים  אותן ברווחים  שווים בתבנית האפייה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (170 מעלות צ') כ-25 -30 דקות. מוציאים מהתנור, ובעודן חמות בוזקים כמות נדיבה של אבקת סוכר.

מצננים קלות וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ. שומרים בצנצנות בעלות סגירה הרמטי.

עוגיות אלו נשמרות היטב עד שלושה שבועות.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here