לפנכם מתכון לאחד הבצקים הכי טעימים והקלים להכנה. בצק שמרים קר, הכינו אותו היום ומחר בבוקר צרו ממנו עוגיות בצק שמרים ממלאים בגבינה ככיסנים קטנים. לעוגיות ניחוח נפלא,כל נגיסה הפתעה.

 

החומרים: לכ- 35-30 יחידות

1 ק"ג קמח, מנופה

50 גרם שמרים

1 כוס סוכר

1כפית תמצית או סוכר וניל

1 כף קליפת לימון, מגורר

2 ביצים

200 גרם חמאה, מומסת פושרת

3/4 1 כוסות חלב, פושר

1 כפית מלח

להברשה:

2 ביצים, טרופות עם כפית שמן וכף מים

למלית גבינה וצימוקים:

1 מיכל של גבינה לבנה 5% שומן, (500 גרם) (יש להניח על מסננת כשעה לסינון הנוזלים)

1 חלמון

1 כף תמצית וניל

1/2 כוס סוכר

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

1 כפית קליפת לימון או תפוז, מגוררת

1/2 כוס צימוקים

 

אופן ההכנה:

להכנת הבצק – שמים בקערת מערבל חשמלי את הקמח, השמרים, הסוכר וסוכר הווניל. מערבלים כדקה או שתיים בוָו הלישה. מוסיפים תוך ערבול איטי את קליפת הלימון, הביצים, החמאה, החלב והמלח. מערבלים יחד עד לקבלת בצק גמיש.

מכסים בניילון נצמד ומשהים במקום חמים להתפחה כחצי שעה, או מתפיחים במקרר למשך הלילה.

כנת כיסני הגבינה וצימוקים – מערבבים בקערית את כל חומרי המלית. על משטח מקומח או משומן קלות מחלקים את הבצק ל- 2-3 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק, חותכים את הבצק לריבועים בגודל 10 ס"מ.

מניחים במרכז כל ריבוע כפית גדושה של מלית. נוטלים שתי פינות מנוגדות וסוגרים תוך צביטה מעל למלית. מדביקים וסוגרים את שתי הפינות המנוגדות שנותרו. כך מקבלים מעין כיסני מעטפת.

מסדרים את הכיסנים ברווחים בתבנית ומשהים להתפחה כ-20 דקות במקום חמים. מברישים את הכיסנים בביצה הטרופה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה (190 מעלות צ') כ- 20 דקות, עד לקבלת גוון חום זהבהב מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

  1. הכנתי את בצק השמרים בשבועות, גם עם מילוי גבינה וגם עם שוקולד, ומהבצק שנשאר הכנתי לחמניות קטנות. בצק מדהים!!! תודה…

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here