סוכריות על מקל, וסוכריות סוכר בשלל גדלים, צורות וגוונים. מספיק שתכנסו לחנות ממתקים ותראו את כולם נשקפים מבעד לקופסאות שקופות. תמצאו גם סוגי סוכריות שלהן עטיפות מעניינות, צבעוניות, מרשרשות או כאלו שבצבצו מניירות צלופן צבעוניות ושקופות.

השפע הקיים היום החזר אותי באחת לילדותי, יותר נכון לממתקי ילדותי שהיו בהחלט אחרים הבולט בהם הוא התפוח האדם שמחובר למקל ארוך ויציב. נוגסים בתפוח ומיד נשבר ומתפצפץ מעטה קראמל עדין ומתקתק בצע אדום בוהק.

זו הייתה הסוכריה על מקל של ילדותי.החלטתי לנסות ולהכין אותה במטבח הביתי. ממתקים המבוססת על חומרי גלם מקומיים ממתקים מסורתיים של פעם.

תפוח מסוכר אדום
תפוח מסוכר אדום
תפוח מסוכר אדום

להכנת ממתקי הילדות

שמירה על הטמפרטורה מדויקת היא קריטית בהכנת ממתקי הילדות.

לכן חשוב להצטייד במד חום– שאותו ניתן לרכוש בחניות המתמחות. אני ממליצה לרכוש מדחום לא רק לצורך הכנת הממתקים,אלא גם להכנת ריבות, מרמלדות,קרמים קצפות ועוד.

משקל– חשוב לשקול במדויק את הכמויות כאן לכן רצוי שיהיה במטבח שלכם משקל ייעודי.

חומרי טעם וריח טבעיים:מי ורדים,וניל,פטל,או רוזטה בשוק קיימים סוגים שונים של חומרי טעם וריח טבעיים, וכדאי להשתמש בהם ולא לקנות מלאכותיים. בנוסף ינם חומרים מיוחדים כמו- גלוקוז או סירופ תירס.

אם אתם רוצים להחליף גלוקוז או סירופ תירס אפשר בדבש. לא רוצים צבע מאכל אפשר להשתמש עם חומרים טיבעיים או להשאיר את הציפוי בגוונו המקורי זהוב קארמלי.

 

 

ממתקי ילדות...
ממתקי ילדות…


הם תמיד זקופים, גבוהים, עגולים, מצופים בקראמל סוכר אדום בוהק למרחקים. תפוחי עץ על מקל גדול ויציב שיחזיק את התפוח.

החומרים: ל-10 יחידות

10 תפוחים מסוג גרני סמית שטופים ויבשים

לעבודה:

10 שיפודי עץ עבים

נייר אפייה משומן קלות

מדחום

כף עץ

לקרמל:

1 קילו סוכר לבן

480 מ"ל מים

240 גרם גלוקוזה או סירופ תירס

צבע מאכל אדום (טבעי)

 

אופן ההכנה:

נועצים את השיפודים בראש התפוחים בצד הגבעול, לאורכם, כמעט עד הקצה.

שמים בסיר (לא רחב) סוכר מים וגלוקוזה ומביאים לרתיחה, בעזרת מדחום בודקים שמגיעים לטמ"פ של 150 -154 מעלות. (זה לוקח כ15 דקות).

מכבים את האש ומוסיפים 3 טיפות של צבע מאכל אדום ומערבבים בזהירות עם כף עץ.

טובלים תפוח בקרמל האדום , מכסים כמעט עד הסוף. מנערים בזהירות רבה את טפטופי הקרמל ומניחים על נייר אפייה משומן. ציפוי הקרמל על התפוח מתקשה תוך מספר דקות.

אם הקרמל מתקשה במהלך הציפוי ניתן לחממו שוב על אש נמוכה ולהחזירו למצב נוזלי.

שומרים בטמפ החדר עד יומיים. (טמפ החדר עד 24 מעלות)

 

סוכריה קטנה
סוכריה קטנה

טיפסקל כך תכינו מיני סוכריות

נשאר לכם מהציפוי ? קחו תבניות קרח או בצורות מסיליקון רססו בתרסיס שמן ומלאו בשארית הציפוי את התבניות הוסיפו מקלות לסוכריות וצננו תקבלו סוכריות על מקל.

המתכון באדיבות הקונדיטורית איילת כהן מ"קייטרינג מעשייה" צילום: דותן ברוך

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here