ריטואל קבוע שאני מנהלת לקראת סוף השבוע – ספירת מלאי. אני בודקת מה נותר ומה חסר במקרר ובמזווה? ועל הדרך מבררת עם מה רצוי לגוון את השבוע הקרוב.

מצאתי שכך קל ונכון יותר להיערך לקניות לסוף השבוע ולתחילת השבוע הקרוב.

במהלך הבדיקה צדו את עיני שלושה תפוחים שנותרו יתומים בסלסלה שבמרכז השולחן. במקרר מצאתי פירות מיובשים.

ההתלבטות הייתה האם לנגוס בתפוחים ולנשנש את יתר הפירות המיובשים וכך נחסל את "השאריות" ללא עבודה והתעסקות או להכין מהן עוגה.

תוך כדי נזכרתי במתכון נוסטלגי ישן שהיה להיט בשנות ה-80 . היו אלה תפוחי עץ ממולאים בפירות מיובשים שהוגשו כקינוח פרווה בתום הארוחה.

החלטית לשחזר את הטעם ולהפתיע את בני הצעיר בקינוח אחר ולא שיגרתי בסיום ארוחת הצהרים. הוספתי לתפוחים מעין "כובעי בצק" מעוטרים בסוכר וקינמון.

הכנסתי לתנור שחומם מראש, כעבור 30 דקות התפוחים תפחו והתרככו. בני, שריח הקינמון נישא באוויר וקיבל את פניו, מיד חיפש בתנור ועל משטח השיש את עוגת תפוחים בעלת הריח העז, ושאל " איפה העוגה?.

הצבעתי על הקינוח. בני הביט בתפוחים ואמר" אמא מה זה? מה קרה לתפוחים?" ואני אומרת למה שלא תיקחו לכם תפוחים ושקדים והמתיקו את יומכם…

ממלאים את התפוחים ואופים
ממלאים את התפוחים ואופים

החומרים: ל-4 מנות

4 תפוחי מסוג גרני סמית

4 כפות של שקדים או אגוזי מלך גרוסים

4 כפות צימוקים

4 כפיות מחמאה , מזולה, מרגרינה או חמאה

3 כפות סוכר דמררה

1/2 כפית קינמון

1/2 כוס יין תירוש

100 גרם בצק פריך מוכן – לקישוט לא חייבים

2 כפות סוכר

1/4 כפית קינמון

 

תפוחים אפויים
תפוחים אפויים

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את התפוחים. בעזרת סכין מיוחדת. מרוקנים את הליבה ומשאירים את התפוחים שלמים. בעזרת סכין מסירים רצועה דקיקה סביב התפוחים. הסרת רצועת דקה מהקליפה מונעת את יצירת בקעים בקליפת התפוחים בעת האפייה.

בקערית נפרדת מערבבים את השקדים או אגוזי המלך, הצימוקים, המחמאה הסוכר, הקינמון . מניחים את התפוחים בכלי חסין אש. ממלאים בתערובת את הפתחים שרוקנו מהליבות יוצקים סביב התפוחים את היין.

מרדדים את הבצק המוכן על משטח מקומח וקורצים בעזרת כוסית עיגולי בצק, שאותם מניחים על התפוחים. את שאריות הבצק אפשר לרדד שוב ולקרוץ בחורץ לבבות קטן, את הלבבות מניחים על עיגולי הבצק לקישוט.

מערבבים את הסוכר והקינמון ובוזקים על כובעי הבצק . מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות צ' אופים כ-30 דקות לריכוך הפרי. מגישים פושר אפשר עם כדור גלידת וניל .

 

מגישים פושר עם גלידה
מגישים פושר עם גלידה
  • טיפסקל

אפשר בהחלט להכין את המתכון עם חמאה , ולגוון באגוזי פקאן. כמו כן, אפשר להוסיף דבלים קצוצים דק במקום צימוקים.

ליין התירוש אפשר להוסיף כוכב אניס, או 2 מסמרי ציפורן. אוהבים מתיקות יתר? אל נוזלי היין אפשר להוסיף כף סוכר ומעט קינמון.

 

סיגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here