"שתתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה", מברכים בארוחת החג ורומזים שבעוד הדבש מסמל את המתיקות, התפוח מסמל את הטוב. ישנן גרסאות רבות שמבהירות מדוע אנחנו טובלים דווקא תפוח בדבש ולא פרי אחר.  השנה בחרתי להתרכז בדבש ובתפוח. הכנתי שני מתכונים בהשראת ערוץ בישול רוסי. אחרי שצפיתי בערוץ וכידוע איני דוברת רוסית. ערכתי למתכונים מספר שינויים שיתאימו לחיך הישראלי. קבלו מתכון להכנת תפוחים עטופים בבצק עלים המוגשים עם כתר תפוחים מקורמלים וקינמון. המנה יפיפייה ויכולה לפאר את שולחן החג. כשפורסים את המאפה התפוח נחשף במלוא הדרו.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. הכנתם? אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם שלי תוכלי למצוא אותי גם הטיק טוק אני סקרנית לראות את התוצרים שלכם :)

 

תפוחי עץ בגלימת בצק
תפוחי עץ בגלימת בצק

החומרים ( ל- 4 תפוחי עץ )

4 תפוחים בגודל בינוני מסוג חרמון, פינק לידי

2 כפות סוכר

1/4 כפית קינמון

1 שקית וניל

מיץ מלימון אחד

500 גרם בצק עלים מוכן פרווה

להגשה:

1/2 כוס אבקת סוכר

4 מקלות קינמון

 

תפוחי עץ בגלימת בצק
תפוחי עץ בגלימת בצק

אופן ההכנה:

בעזרת תפוחן מגלענים את ארבעת התפוחים ושוטפים היטב ומנגבים. בעזרת סכין קטנה או סכין טורנה מרוקנים "מבשר" תפוחי העץ . יש להשאיר את התפוחים שלמים ובעובי של קצת יותר מחצי סנטימטר. בוזקים על התפוחים מעט מיץ לימון.

חותכים את "בשר" התפוחים לקוביות קטנות מניחים בקלחת בינונית מוסיפים סוכר, קינמון, וניל, ומעט מיץ לימון מערבבים ומבשלים עד לריכוך התפוחים ומצננים היטב.

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדידים כל חלק בצק על משטח עבודה לבצק עגול בקוטר 20-22 ס"מ. מניחים את תפוח העץ במרכז עיגול בצק ובעזרת סכין חותכים את כ-6-8 חתכים בבצק מסביב תפוח העץ ברווחים. מרימים כל חלק בצק ועוטפים את תפוח העץ כשאת קצוות הבצק מכניסים לתוך תפוח עץ. מסדרים את רצועות הבצק סביב תפוח העץ כשהן מונחות בחפיפה על תפוח העץ. בדרך זו מכינים את יתר תפוחי העץ. מסדרים את תפוחי העד ברווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

לשים יחד את שאריות הבצק ומרדדים על משטח מקומח. בעזרת סכין טורנה מעצבים בבצק 8 עלים

 

תפוחי עץ בגלימת בצק
תפוחי עץ בגלימת בצק

מסלקים מסביב את הבצק המיותר ומניחים סביב התפוחים הנתונים בתבני. על כל עלה יש לסמן פסים על העלים. מניחים ומהדקים על כל תפוח שני עלים מעוצבים. מכניסים לתנור שחומם מראש לחם בינוני גבוהה 200-190 מעלות צ' במשך כ25 דקות או עד לקבלת גוון חום זהבה. מוציאים ומצננים קלות.

מניחים על כלי הגשה את התפוחים בגלימה ומניחים על כל תפוח כף-שתיים מהתפוחים המבושלים מעטרים במקל קינמון ובוזקים מעל אבקת סוכר.

הכנה, סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

דרגת קושי:  בינוני

זמן הכנה:  כשעה וחצי

סוג המנה: פרווה

 

תפוחי עץ בגלימת בצק
תפוחי עץ בגלימת בצק

 

 

 

 

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here