הם זמינים כל השנה, זולים, משביעים ומהווים מרכיב עיקרי בתזונה, לא רק אצלנו אלא בעולם כולו. הם קלים להכנה וניתן להכין מהם עשרות תבשלים ומאפים. והם יכולים להיות מורכבים, מיוחדים ובו זמנית כל כך פשוטים להכנה ומפתיעים בתוצאה שמתקבלת. למרבה הפלא, בשנים האחרונות הפכו תפוחי אדמה (שבעבר קראנו להם בולבוסים) לאויב של השומרים על המשקל הטוענים שיש להמעיט באכילתם. (באכילת פחממות)

אבל כל זה הינו בגדר מיתוס. תפוח אדמה בינוני שמכיל 160 קלוריות, תורם לתחושת שובע ואינו גורם להשמנה אם מכינים אותו בדרך נכונה. כלומר, ללא טיגון. ירק אחד מכיל כחמישית מהכמות המומלצת של ויטמין C, אשלגן, חומצה פולית וויטמין B6. בנוסף, הוא עשיר במגנזיום, מינרלים ויש בו מעט נתרן. בקליפתו מצויים סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון, כך שמומלץ לאכול את תפוח האדמה על קליפתו, אחרי קרצוף ושטיפה טובה, כמובן. בחרתי להכין מתכון שבאמת אינו צורך מצרכים מיוחדים, וקל להכנה.

בחרתי עבורכם מתכון קליל במיוחד תפוחי אדמה מעוכים – שהפלוס הגדול ביותר שלו הוא שילדים מאוד אוהבים אותו, מה שגורם לכך שהמנה שבצלחת מתחסלת תוך דקות אחדות.

 

מבשלים, מועכים, מתבלים אופים
מבשלים, מועכים, מתבלים אופים

 

טיפסקל:

רצוי להשתמש עם תפוחי אדמה לבנים ובגודל בינוני.

אם מכינים את תפוחי אדמה לילדים אפשר להמיר את התבלינים באורגנו או בזיליקום

אפשר להאריך את זמן האפייה יותר מהמצוין כאן במתכון על מנת לקבל אותם שזופים יותר וקריספיים. במקרה זה יש לעשות "ביביסטר" לתנור כדי לא להשחים יתר על המיד.

תפוחי אדמה מעוכים

החומרים ל 8-6 מנות

8-6 תפוחי אדמה

1 כף מלח

1/4 -1/2 כוס שמן זית

מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם

1/2 כף סומק או  5 עלי תימין

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי אדמה בקליפתם בסיר עם מים ומלח במשך כ-40 דקות עד לריכוך. מסננים ומועכים אותם קלות בעזרת כף היד.

מרפדים תבנית בנייר אפייה  או משתמשים בתבנית חסינת אש ומניחים את תפוחי האדמה. מזלפים מעט שמן זית, מלח ופלפל, ומפזרים את הסומק או עלי התימין.

אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות) במשך כ-30-25 דקות, עד שתפוחי האדמה משחימים מעט ומקבלים מעטפת פריכה. מוציאים ומגישים חם.

 

 קל מהיר וטעים
קל מהיר וטעים

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here