ממשיכים לצלות עד להשחמה

לפעמים הפשטות  גוברת על הכול. כזה הוא המתכון לתפוחי אדמה  תפוחי אדמה אפויים , הכי פשוט, הכי מהיר ובעיקר טעים!

קבלו מתכון למנה שנראה כאילו עבדנו עליה שעות, אך למעשה היא פשוטה וקלה להכנה: מניפת תפוחי אדמה אפויים.

תפוחי האדמה הם עוד ירק בסיסי שאנו פוגשים כתוספת למנה העיקרית כמעט בכל ארוחת צהריים – כצ'יפס, כקוביות

תפוחי אדמה, כפירה ועוד. אלא שלפעמים מספיק לשנות את דרך החיתוך, והמנה כולה מקבלת נופך אחר. הכנת תפוחי

אדמה תמיד תתחיל בבישול ראשוני וריכוך חלקי שלהם. בתום הבישול הראשוני מסננים היטב את הנוזלים ובוחרים

באחת משתי הדרכים המוצעות כאן לתיבול ועיצוב תפוח האדמה

מתקבלים תפוחי אדמה נימוחים אשר נפתחים בשעת האפייה כמו מניפה ותטעם האורגנו  או התימין הופך אותם לחביבים על הילדים.

 

תפוחי אדמה אפויים
תפוחי אדמה בקליפה ותימין

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

תפוחי אדמה אפויים

החומרים: ל-6-4 מנות

גרסה א'

6-4 תפוחי אדמה מתאימים לאפייה (לבנים) (בהתאם למספר הסועדים)

מלח גס

פלפל שחור גרוס

4-3 גבעולי אורגנו טרי  ( אפשר תימין, רוזמרין)

שמן זית




תפוחי אדמה אפויים
פרוס אפוי וטעים

גרסה ב'

6-4  תפוחי אדמה מתאימים לאפייה (לבנים) (בהתאם למספר הסועדים)

שמן זית

מלח גרוס

אורגנו

פלפל שחור גרוס

אפשר לגוון בכפית של תערובת עשבי תיבול

רדידי אלומיניום ונייר אפייה

אופן ההכנה: 

לגרסה א'- לא קולפים את קליפת תפוחי האדמה. שוטפים ומקצפים היטב את הקליפה וחותכים כל תפוחה אדמה לפרוסות אך לא עד הסוף. כמו מניפה. מסדרים  אותם בסיר שניתן להכניס לתנור  כשהם חופפים זה לזה.

בוזקים על תפוחי האדמה מלח גס, פלפל שחור ומפזרים  מעל את עלי האורגנו. מזלפים שמן זית על פני תפוחי האדמה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה של  220 מעלות צ' ואופים  במשך כ- 30 דקות. מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות ואופים עוד 20 דקות.




קולפים את תפוחי האדמה. חותכים כל תפוחה אדמה לפרוסות אך לא עד הסוף. כמו מניפה.

מסדרים בתבנית אפייה.

מזלפים שמן זית ובוזקים מלח, אורגנו, ופלפל שחור מזלפים עוד שמן זית ומכסים בנייר אפייה ומעליו רדידי אלומיניום.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוהה220מעלות צ' ואופים כ30 דקות .

מנמיכים את החום ל180 מעלות אופים עוד 20 דקות. אם רוצים אפשר להוריד את הכיסוי כך תפוחיה אדמה ישחימו יותר.

 

תפוחי אדמה אפויים
תפוחי אדמה ללא קליפה

טיפסקל:

איך בוחרים את תפוח האדמה?

תפוחי האדמה חייבים להיות מוצקים עם קליפה יפה ואחידה ללא פגמים, נקודות שחורות ואו נביטות. יש לבדוק שתפוחי האדמה לא יהיו ירוקים.

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

6 תגובות

  1. טיפ קטן לחיתוך תפוחי האדמה לא עד הסוף..
    להניח את תפוח האדמה על כף עץ . לחתוך ואז הסכין נעצרת בשולי הכף ולא יודת עד הסוף. ככה מבטיחה שתפוח האדמה לא נחתך ״ בטעות ״

    אגב אני מוסיפה שום כתוש בנדיבות בתיבול.

    • הי רות
      בשני המקרים רצוי לכסות או ברדיד אלומיניום או במכסה הסיר אם הוא עמיד לחום תנור

  2. היי
    לא הבנתי את ההבדל בין 2 הגרסאות , ס״ה רק התיבול שונה ? או שגרסה ב׳ היא עם כיסוי?
    אשמח להסבר .
    תודה אודל

    • הי אדל
      בדיוק כמו שאמרת
      הבדל בתבלינים
      ועם כיסוי ובלי כיסוי
      שימי לב גם לאופן השימוש בתבלינים

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here