

לפניכם מתכון לגרסה קלה ומהיר להכנת תפוחי אדמה שלמים, פרוסים כמו מניפה המקנים להן יופי מיוחד. אפשר לגוון ולשנות את התיבול וכן את זמן, ודרגת הצלייה בהתאם לטעמכם.
מקבלים תפוח אדמה נימוחים שנפתחים עם האפייה כמו מניפה אל הפרוסות חודרים כל עשבי התיבול ושמן הזית. הם נצלים והופכים לחביבים על הילדים.
החומרים: ל- 6-4 מנות
6-4 תפוחי אדמה מתאימים לאפייה (לבנים) (בהתאם למספר הסועדים)
שמן זית
מלח גרוס
1 כף תערובת עשבי תיבול לפי בחירתכם וטעמכם
פלפל שחור גרוס
1 כף שום יבש גרוס או טרי
רדידי אלומיניום ונייר אפייה


אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי האדמה. חותכים כל תפוחה אדמה לפרוסות, אך לא עד הסוף, כך שמתקבלת מניפה . מסדרים בתבנית אפייה.
מזלפים מעל שמן זית ובוזקים מלח, תערובת תבלינים, פלפל שחור, שום. מזלפים עוד שמן זית ומכסים בנייר אפייה ומעליו רדידי אלומיניום.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה 220 מעלות צ' ואופים במשך כ- 30 דקות .
מנמיכים את החום ל- 180 מעלות אופים עוד 20 דקות. מסירים את כיסוי האלומיניום וממשיכים בצלייה והשחמת תפוחי האדמה, תחת השגחה, 7-5 דקות. עד לקבלת הגוון הרצוי.


סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק