תערובת הכוללות עד 15 סוגי תבלינים שונים

התבלינים הם בסיס הטעם של המאכלים האהובים עלינו. כל תבלין וניחוחו, כל תבלין והשפעתו הייחודית. תערובות תבלינים משנות את התבשילים מקצה לקצה ומקנות להם אופי אחר. צריך רק לבחור, לנקות, לערבב ולטחון, ובעיקר לשמור על הטריות. מכאן הם כבר עושים את העבודה.

אני זוכרת שאמי נהגה לקנות תבלינים שלמים. בבית היא פיזרה אותם על טסי נחושת רחבים, ייבשה בשמש יום או יומיים ורק אחר כך החלה במלאכת הניקוי – נוטלת חופן או שניים מהגרגרים, מקפיצה באוויר בתנועות מיומנות ומסלקת שאריות פסולת ואבנים קטנטנות. לאחר שסיימה את הניקוי הכניסה אמי את התבלינים השלמים לצנצנות בעלות סגירה הרמטית.

פעם או פעמים בחודש, בהתאם לצורך ולמה שעמדה לבשל, נטלה חופן ממבחר התבלינים הרצויים וטחנה אותם עד דק. לא במעבד מזון או במטחנת מזון, אלא ב"מארז" – עלי ומכתש שבעזרתם כתשה את הגרגרים ושילבה ביניהם עד שקיבלה את התערובת שרצתה בדיוק: טרייה, טחונה דק ומעלה ניחוחות טובים ועזים.

אין טעמו של התבלין הטרי כטעמו של זה הנקנה ארוז בשקיות צלופן או בבקבוקוני פלסטיק. התבשילים שתובלו בתערובות אלו היו נפלאים בטעמם וקסומים בניחוחם, שהיה נישא בחלל הבית עוד זמן רב לאחר הבישול. כיום אפשר למצוא שפע של תערובות תבלין מוכנות לכל מטרה.

התערובות מקצרות את זמני העבודה במטבח, אך אני מעדיפה להכין בעצמי את התערובות שלי, וממליצה גם לכם לעשות כך. כך תמיד תדעו מה התערובת מכילה ומה איכותה, והכי חשוב – ריכוזה יהיה בדיוק לפי טעמכם.

ראס אל חנות היא תערובת אופיינית למטבח הצפון-אפריקאי, ולה גרסאות רבות הכוללות עד 15 סוגי תבלינים.

החומרים: לצנצנת בינונית

4 כפות כמון, טחון

4 כפות פלפל אדום חריף, טחון

2 כפות פלפל אדום מתוק, טחון

2 כפות גרגרי שומר, טחונים

2 כפות גרגרי קימל, טחונים

1 כף כוסברה, טחונה

1 כפית פלפל שחור, טחון

1 כפית פלפל לבן, טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט, טחון

1/2 כפית קליפת אגוז מוסקט, טחונה

1/2 כפית ג'ינג'ר (זנגביל), טחון

1 כף כורכום, טחון

1/4 כפית ציפורן, טחונה

1/4 כפית קינמון, טחון

1/2 כפית אבקת ורדים

אופן ההכנה: 

מערבבים בקערה את כל החומרים. מעבירים לצנצנת בעלת סגירה הרמטית ושומרים במקום קריר ויבש.

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here