Jump to recipe

אחד המתכונים הכי ביתיים וקלים להכנה. תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר, המתבשלות ברוטב צהבהב בטעם חמצמץ. אני נוהגת להכין את המנה בעיקר באביב, כאשר הארטישוקים בשיאם. אני קונה אותם טריים, מנקה את העלים העקשניים ומסלקת את הפלומה מליבת הארטישוקים ומכינה את הלבבות למילוי. בתום הניקוי הן נכנסות לאמבטיה של מים ומיץ לימון, על מנת למנוע את השחרתן של לבבות הארטישוק.

לאורך השנה, כאשר אין בנמצא ארטישוקים טריים וחשקה נפשי בתבשיל, אני נוהגת לקנות תחתיות ארטישוק קפואות, משרה אותן מספר דקות במים חמים ואז ממלאת במלית בשר נהדרת. במקביל אני מכינה רוטב המקבל את צבעו הצהוב מהכורכום ומקבל טעם עדין ומיוחד מעלי הכרפס. אני מוסיפה לרוטב פולים ירוקים טריים, וכשהם לא בעונה מוצאים את מקומם בסיר פולים ירוקים קפואים או אפונה קפואה. עם הרתיחה אני מסדרת את הארטישוקים הממולאים זה בצד זה בתוך הרוטב, והבישול נעשה על להבה קטנה, מה שמקנה לתבשיל מרקם סמיך אך עדין וטעם נפלא.

תחתיות ארטישוק ממולאות

החומרים (ל-8-6 מנות):

18-16 תחתיות ארטישוק (קפואים ומוכנים למילוי)

500 גרם בשר בקר, טחון

2 ביצים M

1 בצל גדול, קצוץ דק

1 תפוח אדמה, מבושל ומעוך

10 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק

10 גבעולי כוסברה, קצוצים דק

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

תחתיות ארטישוק ממולאות
תחתיות ארטישוק ממולאות

לרוטב:

4 כפות שמן

1 בצל גדול, קצוץ או חתוך לרצועות

3 גבעולים ועלים של סלרי, חתוכים לקטעים באורך 3-2 ס"מ

1 כף מיץ

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פלפלת חריפה

1/2 כפית פלפל שחור

1 מקל קינמון

1/2 1 כוסות מים

¼ כפית מלח

1/2 ק"ג פולים ירוקים או אפונה (קפואים)

אופן ההכנה:

משרים את תחתיות הארטישוק הקפואות במים חמים במשך מספר דקות. מסננים. מניחים בקערה את הבשר הטחון ואת יתר החומרים ולשים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. טועמים ומתקנים טעמים.

נוטלים בעזרת כף מהתערובת המוכנה ומגלגלים כופתאות קטנות. מצמידים כל כופתה אל תחתית הארטישוק המוכנה. בדרך זו ממלאים את כל התחתיות.

הכנת הרוטב – מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים קלות עד לשקיפות. מוסיפים את פיסות הסלרי, מיץ לימון, כורכום, פלפל שחור ומקל קינמון. מערבבים ויוצקים את המים והמלח מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפולים או האפונה מערבבים ומביאים שוב לרתיחה.

מסדרים את תחתיות הארטישוק הממולאות בבשר בתחתית הסיר. מנענעים קלות את הסיר כך שהנוזלים יצפו קלות את הארטישוקים הממולאים. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40-30 דקות עד לריכוך. יש לנענע קלות את הסיר מדי פעם, ולבדוק את כמות הנוזלים. אם יש צורך, מוסיפים עוד נוזלים (כ-1/2–3/4 כוס מים).

תחתיות ארטישוק ממולאות

דרגת קושי: בינוני-קשה

זמן הכנה: שעתיים

סוג המנה: בשרי

הכנה, סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ- רובין 

 

Delicious Vegetables

The recipe is for artichoke hearts that are stuffed with beef, and cooked in a sauce made with broad beans or peas. I make this dish often in the springtime when artichokes are in season. I cook the whole artichokes, peel off all of the leaves, and remove the fuzzy part covering the hearts. I immediately plunge them in a bath of water and lemon juice to prevent them from browning. The rest of the year, I use frozen artichoke hearts.

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here