

אחד המתכונים הכי ביתיים וקלים להכנה. תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר, המתבשלות ברוטב צהבהב בטעם חמצמץ. אני נוהגת להכין את המנה בעיקר באביב, כאשר הארטישוקים בשיאם. אני קונה אותם טריים, מנקה את העלים העקשניים ומסלקת את הפלומה מליבת הארטישוקים ומכינה את הלבבות למילוי. בתום הניקוי הן נכנסות לאמבטיה של מים ומיץ לימון, על מנת למנוע את השחרתן של לבבות הארטישוק.
לאורך השנה, כאשר אין בנמצא ארטישוקים טריים וחשקה נפשי בתבשיל, אני נוהגת לקנות תחתיות ארטישוק קפואות, משרה אותן מספר דקות במים חמים ואז ממלאת במלית בשר נהדרת. במקביל אני מכינה רוטב המקבל את צבעו הצהוב מהכורכום ומקבל טעם עדין ומיוחד מעלי הכרפס. אני מוסיפה לרוטב פולים ירוקים טריים, וכשהם לא בעונה מוצאים את מקומם בסיר פולים ירוקים קפואים או אפונה קפואה. עם הרתיחה אני מסדרת את הארטישוקים הממולאים זה בצד זה בתוך הרוטב, והבישול נעשה על להבה קטנה, מה שמקנה לתבשיל מרקם סמיך אך עדין וטעם נפלא.
החומרים (ל-8-6 מנות):
18-16 תחתיות ארטישוק (קפואים ומוכנים למילוי)
500 גרם בשר בקר, טחון
2 ביצים M
1 בצל גדול, קצוץ דק
1 תפוח אדמה, מבושל ומעוך
10 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
10 גבעולי כוסברה, קצוצים דק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון


לרוטב:
4 כפות שמן
1 בצל גדול, קצוץ או חתוך לרצועות
3 גבעולים ועלים של סלרי, חתוכים לקטעים באורך 3-2 ס"מ
1 כף מיץ
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפלת חריפה
1/2 כפית פלפל שחור
1 מקל קינמון
1/2 1 כוסות מים
¼ כפית מלח
1/2 ק"ג פולים ירוקים או אפונה (קפואים)
אופן ההכנה:
משרים את תחתיות הארטישוק הקפואות במים חמים במשך מספר דקות. מסננים. מניחים בקערה את הבשר הטחון ואת יתר החומרים ולשים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. טועמים ומתקנים טעמים.
נוטלים בעזרת כף מהתערובת המוכנה ומגלגלים כופתאות קטנות. מצמידים כל כופתה אל תחתית הארטישוק המוכנה. בדרך זו ממלאים את כל התחתיות.
הכנת הרוטב – מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים קלות עד לשקיפות. מוסיפים את פיסות הסלרי, מיץ לימון, כורכום, פלפל שחור ומקל קינמון. מערבבים ויוצקים את המים והמלח מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפולים או האפונה מערבבים ומביאים שוב לרתיחה.
מסדרים את תחתיות הארטישוק הממולאות בבשר בתחתית הסיר. מנענעים קלות את הסיר כך שהנוזלים יצפו קלות את הארטישוקים הממולאים. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40-30 דקות עד לריכוך. יש לנענע קלות את הסיר מדי פעם, ולבדוק את כמות הנוזלים. אם יש צורך, מוסיפים עוד נוזלים (כ-1/2–3/4 כוס מים).
דרגת קושי: בינוני-קשה
זמן הכנה: שעתיים
סוג המנה: בשרי
הכנה, סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ- רובין
Delicious Vegetables
The recipe is for artichoke hearts that are stuffed with beef, and cooked in a sauce made with broad beans or peas. I make this dish often in the springtime when artichokes are in season. I cook the whole artichokes, peel off all of the leaves, and remove the fuzzy part covering the hearts. I immediately plunge them in a bath of water and lemon juice to prevent them from browning. The rest of the year, I use frozen artichoke hearts.
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
Ingredients
- 16-18 frozen artichoke hearts
- Filling:
- 500 gr. ground beef
- 2 medium eggs
- 1 large onion, chopped finely
- 1 potato, cooked and mashed
- 10 stalks of parsley, chopped finely
- 10 stalks of cilantro, chopped finely
- ½ tsp. salt
- ½ tsp. pepper
- ½ tsp. turmeric
- ½ tsp. cumin
- Sauce:
- 4 Tbsp. oil
- 1 large onion, chopped or sliced into strips
- 3 stalks of celery, including the leaves, chopped into pieces that are 2 or 3 cm long
- 1 Tbsp. lemon juice
- ½ tsp. turmeric
- ½ tsp. pepper
- 1 cinnamon stick
- 1 ½ cups of water
- ¼ tsp. salt
- ½ kg. frozen green broad beans or peas
Instructions
- Soak the frozen artichoke hearts in warm water for a few minutes, then drain them.
- Place the ground beef in a bowl with the rest of the filling ingredients, and mix well. Taste and adjust seasoning.
- Form balls from the filling, then press them into the artichoke hearts.
- To prepare the sauce, heat the oil in a large, flat pot. Add the chopped onion and sauté it until it becomes translucent. Add the celery, lemon juice, turmeric, pepper, and the cinnamon stick. Stir the mixture, then add the water and salt, and bring to a boil. Add the broad beans or peas, stir, and bring back to a boil.
- Arrange the stuffed artichoke hearts in the bottom of the pot. Shake the pot a little so that the sauce covers all of the artichoke hearts. Bring back to a boil over a high flame.
- Then, lower the flame and cook for 30-40 minutes. Shake the pot every once in a while to make sure there’s enough sauce on all the artichokes. If necessary, add another ½ - ¾ cup water.
- Level of difficulty: Medium-Difficult.
- Time: 2 hours.
- Status: Meat.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק