

מכל חגי ישראל, ראש השנה וליל הסדר נחשבים לחשובים ביותר. אנחנו מתארגנים לקראתם במשך שבועות, מזמינים את בני המשפחה ושוקדים ארוכות על בניית התפריט. השנה הקורונה שינתה לנו את כל התוכניות והפכה את ליל הסדר שלנו לכזה שכמוהו לא היה לנו מאז ומעולם.
למרות הכל הקפדנו על סדר כהלכתו ואני מקפידה לשמר על המסורות והמנהגים שלנו גם בימי חול המועד ולהגיש את המטעמים שאופייניים לחג, ואני בטוחה שכך יעשו רבים.
לתחתיות ארטישוק ממולאות בשר ומבושלות ברוטב פולים. זו מנה בניחוח קינמון, עשירה ומיוחדת בטעמה, שהמקור שלה במטבח הצפון אפריקאי. היא משלבת את ירקות האביב שנמצאים בשיאם, וברוטב העדין של התבשיל נוהגים לפורר מעט מצות שיסמיכו ויעבו אותו.
For the English recipe scroll down
תחתיות ארטישוק ממולאות ברוטב פולים
החומרים: (ל-8-6 מנות)
6 ארטישוקים בינוניים
200 גרם בשר בקר
2 + 5 ביצים
1 בצל גדול
2 תפוחי אדמה
10 גבעולי פטרוזיליה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
לרוטב:
4 כפות שמן
1 בצל גדול, קצוץ
3 גבעולי סלרי, חתוכים לקטעים באורך 3-2 ס"מ
1 כף מיץ לימון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
1 מקל קינמון
1/2 1 כוסות מים
1/4כפית מלח
1/2 ק"ג פולים ירוקים (קפואים) או טריים
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי. הכנתם?! תייגו ושתפו אותי.
אופן ההכנה:
תולשים מהארטישוקים את העלים החיצוניים הקשים ומסירים את העלים הפנימיים הרכים בעזרת סכין. מנקים את התחתיות מפלומת השיער עד שהן נקיות לחלוטין ונראות כקעריות קטנות.
בסיר נפרד מכניסים את הבשר, תפוחי האדמה והביצים, מכסים במים ומבשלים במשך כ-30 דקות, עד שתפוחי האדמה והבשר יתרככו.
חותכים את הבצל לקוביות קטנות, קוצצים דק את הפטרוזיליה, חותכים לקוביות את תפוחי האדמה והביצים וקוצצים לפיסות את הבשר. מניחים הכול בקערה, בוזקים את המלח, הפלפל השחור והכורכום, ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים הטריות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ויציבה.
נוטלים בעזרת כף מהתערובת המוכנה ומגלגלים לכופתה קטנה. מצמידים כל כופתה אל תחתית הארטישוק המוכנה. בדרך זו ממלאים את כל התחתיות.
הכנת הרוטב – מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים קלות עד לשקיפות מוסיפים את פיסות הסלרי, מיץ הלימון, הכורכום, פלפל שחור ומקל קינמון. מערבבים ויוצקים את המים והמלח. מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפולים, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה.
מסדרים את תחתיות הארטישוק הממולאות בבשר בתחתית הסיר. מנענעים קלות את הסיר כך שהנוזלים יצפו קלות את הארטישוקים הממולאים. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40-30 דקות עד לריכוך. יש לנענע קלות את הסיר מדי פעם ולבדוק את כמות הנוזלים. אם יש צורך אפשר להוסיף עוד 1/2-3/4 כוס מים.
טיפסקל:
אם אתם קצרים בזמן אפשר להשתמש בתחתיות ארטישוק קפואות ובפולים קפואים.
דרגת קושי: בינוני- קשה
זמן הכנה: שעתיים
סוג המנה: בשרי
This dish artichoke hearts stuffed with spicy meat balls and covered with a green broad bean sauce. This North African delicacy has a wonderful cinnamon aroma and is traditionally eaten with matza on Pesach.
This recipe is from North African cuisine.
Photo credit & styling: Pascale Perez-Rubin
Ingredients
- 6 medium artichokes
- 200 g ground beef
- 2 eggs
- 1 large onion
- 2 potatoes
- 10 parsley sprigs
- 5 eggs
- ½ tsp salt
- ½ tsp pepper
- ½ tsp turmeric
- Sauce:
- 4 tbsp oil
- 1 large onion, chopped
- 3 celery stalks, cut into 2-3cm pieces
- 1 tbsp lemon juice
- ½ tsp turmeric
- ½ tsp pepper
- 1 stick of cinnamon
- 1 ½ cups water
- ¼ tsp salt
- ½ kg green broad beans, frozen or fresh
Instructions
- Remove all of the outer leaves by hand, then remove the inner leaves with a knife. Remove all of the hairs and clean the artichoke heart well so that only the bowl-shaped part is left.
- Rinse two eggs and the potatoes well.
- In a separate pot, cook the meat, potatoes and two eggs in water to cover for 30 minutes, until the eggs harden and the meat and potatoes soften.
- Chop the onion and parsley finely. Cut the eggs, potatoes and meat into cubes. Add the onion, parsley, eggs, potatoes and meat to a bowl. Add the salt, pepper and turmeric and mix well. Add the five raw eggs and mix well. Scoop up a bit of the mixture with a spoon and place inside the artichoke heart. Press down to fill the space. Do the same with all the rest of the artichokes.
- To prepare the sauce, heat the oil in a large flat pot. Add the onion and sauté until it turns translucent. Add the celery, lemon juice, turmeric, pepper and cinnamon. Mix and add the water and salt. Bring to a boil and then add the beans. Mix and bring back to a boil.
- Arrange the stuffed artichokes in the bottom of a pot. Pour the sauce on top. Shake the pot gently so that the sauce can fill in all the empty areas. Bring the pot to a boil over a high flame and then lower the flame and cook for 30-40 minutes until the meat has softened. Shake the pot every once in a while, and check that there’s enough liquid. If needed, add up to ¾ cup water.
- TiPascale
- If you're short on time, you can use frozen artichoke hearts and frozen green broad beans.
- Level of difficulty: Medium – Difficult.
- Time: 2 hours.
- Status: Meat.
סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק