תחתיות ארטישוק ממולאות ברוטב פולים
Jump to recipe

מכל חגי ישראל, ראש השנה וליל הסדר נחשבים לחשובים ביותר. אנחנו מתארגנים לקראתם במשך שבועות, מזמינים את בני המשפחה ושוקדים ארוכות על בניית התפריט. השנה הקורונה שינתה לנו את כל התוכניות והפכה את ליל הסדר שלנו לכזה שכמוהו לא היה לנו מאז ומעולם.

למרות הכל הקפדנו על סדר כהלכתו ואני מקפידה לשמר על המסורות והמנהגים שלנו גם בימי חול המועד ולהגיש את המטעמים שאופייניים לחג, ואני בטוחה שכך יעשו רבים.

לתחתיות ארטישוק ממולאות בשר ומבושלות ברוטב פולים. זו מנה בניחוח קינמון, עשירה ומיוחדת בטעמה, שהמקור שלה במטבח הצפון אפריקאי. היא משלבת את ירקות האביב שנמצאים בשיאם, וברוטב העדין של התבשיל נוהגים לפורר מעט מצות שיסמיכו ויעבו אותו.

For the English recipe scroll down





תחתיות ארטישוק ממולאות ברוטב פולים

 

תחתיות ארטישוק ממולאות ברוטב פולים

החומרים: (ל-8-6 מנות)

6 ארטישוקים בינוניים

200 גרם בשר בקר

2 + 5 ביצים

1 בצל גדול

2 תפוחי אדמה

10 גבעולי פטרוזיליה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כורכום

 

תחתיות ארטישוק ממולאות ברוטב פולים

 

לרוטב:

4 כפות שמן

1 בצל גדול, קצוץ

3 גבעולי סלרי, חתוכים לקטעים באורך 3-2 ס"מ

1 כף מיץ לימון

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פלפל שחור

1 מקל קינמון

1/2 1 כוסות מים

1/4כפית מלח

1/2 ק"ג פולים ירוקים (קפואים) או טריים

 

תחתיות ארטישוק ממולאות ברוטב פולים

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. הכנתם?! תייגו ושתפו אותי. 





אופן ההכנה:

תולשים מהארטישוקים את העלים החיצוניים הקשים ומסירים את העלים הפנימיים הרכים בעזרת סכין. מנקים את התחתיות מפלומת השיער עד שהן נקיות לחלוטין ונראות כקעריות קטנות.

בסיר נפרד מכניסים את הבשר, תפוחי האדמה והביצים, מכסים במים ומבשלים במשך כ-30 דקות, עד שתפוחי האדמה והבשר יתרככו.

חותכים את הבצל לקוביות קטנות, קוצצים דק את הפטרוזיליה, חותכים לקוביות את תפוחי האדמה והביצים וקוצצים לפיסות את הבשר. מניחים הכול בקערה, בוזקים את המלח, הפלפל השחור והכורכום, ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים הטריות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ויציבה.

נוטלים בעזרת כף מהתערובת המוכנה ומגלגלים לכופתה קטנה. מצמידים כל כופתה אל תחתית הארטישוק המוכנה. בדרך זו ממלאים את כל התחתיות.

הכנת הרוטב – מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים קלות עד לשקיפות מוסיפים את פיסות הסלרי, מיץ הלימון, הכורכום, פלפל שחור ומקל קינמון. מערבבים ויוצקים את המים והמלח. מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפולים, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה.

מסדרים את תחתיות הארטישוק הממולאות בבשר בתחתית הסיר. מנענעים קלות את הסיר כך שהנוזלים יצפו קלות את הארטישוקים הממולאים. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40-30 דקות עד לריכוך. יש לנענע קלות את הסיר מדי פעם ולבדוק את כמות הנוזלים. אם יש צורך אפשר להוסיף עוד 1/2-3/4 כוס מים.

 

תחתיות ארטישוק ממולאות ברוטב פולים

טיפסקל:

אם אתם קצרים בזמן אפשר להשתמש בתחתיות ארטישוק קפואות ובפולים קפואים.

דרגת קושי: בינוני- קשה

זמן הכנה: שעתיים

סוג המנה: בשרי




This dish artichoke hearts stuffed with spicy meat balls and covered with a green broad bean sauce. This North African delicacy has a wonderful cinnamon aroma and is traditionally eaten with matza on Pesach.

This recipe is from North African cuisine.

Photo credit & styling: Pascale Perez-Rubin

 

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ רובין 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here