לפניכם אחת התוספות העשרות המוגשת בכל אירוע חגיגי או חג במטבח הצפון אפריקאי.

אפשר להגישה על מצע של גרגרי אורז, גרגרי קוסקוס ולאחרונה התחלתי לשלבה גם עם פתיתים מקמח מלא.

זהו תבשיל שטעמו מתקתק וניחוח הקינמון והציפורן מודגשים בו .

אפשר בקלות להופכו למנה עיקרית אם משלבים בתבשיל כדורי בשר קטנים מתובלים שהוכנו קודם.

החומרים: ל-6-8 מנות

4 כפות שמן

4 בצלים גדולים, פרוסים דק

1/2 ק"ג משמשים יבשים או שילוב בין פרי מיובש וטרי

1/2 ק"ג שזיפים יבשים

1/2 ק"ג צימוקים ללא חרצנים

מיץ מ-1/2 לימון גדול

2 כפות סוכר

1/2 גפית קינמון, טחון או מקל קינמון

1/4 כפית ציפורן, טחון

1 כוס מים

לעיטור:

1/4 כוס אגוזי מלך שלמים או קצוצים

אופן ההכנה:

מחממים בסיר רחב את השמן ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים את המשמשים,

השזיפים והצימוקים ומערבבים היטב.יוצקים חצי כוס מים מוסיפים מיץ הלימון, הסוכר– מוסיפים מעט מים ומבאים לרתיחה.

במידה ואתם רוצים לשלב בתבשיל כדורי בשר מוסיפים אותם בשלב זה –

יוצרים כדורי בשר בקוטר 3 ס"מ ומוסיפים לתבשיל.

מבשלים במשך 35-40 דקות עד לריכוך הפירות המיובשים ובישול והקציצות.


תבשיל פירות מיובשים עם משמשים
תבשיל פירות מיובשים עם משמשים

טיפסקל

אפשר לשלב ולגוון בין פירות מיובשים כמו: תאנים, אגוזי פקאן. חשוב להקפיד להשתמש בצימוקים ללא חרצנים.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here