שילוב  מרתק בין נתחי עוף, תפוחים, דבש, סילאן, ג'נג'ר, קינמון ופירות מיובשים. הופך את התבשיל למנה עשירה ומיוחדת המתאימה לכל אירוע חגיגי ובמיוחד לארוחת חג של ראש השנה.

 

חומרים: ל 6-8 מנות

1 כוס יין אדום יבש

2 כפיות דבש

1 כפית סילאן

1/4 כפית זנגביל

1 כפית קינמון

1/2 כפית פלפל שחור

מלח גרוס לפי הטעם

עוף במשקל 1.5 ק"ג, מחולק למנות

150 גרם שזיפים מיובשים, מגולענים

100 גרם משמשים מיובשים

100 גרם צימוקים

1.5 ק"ג תפוחי עץ גרני-סמית

מיץ מלימון אחד

1 כף סוכר דמררה

1 מקל קינמון

4 כפות שמן

4 בצלים, קצוצים (אפשר בצל סגול)

להגשה:

1/2 כוס (50 גרם) שומשום קלוי

 

אופן ההכנה: 

שמים בקערה את היין, הדבש, הסילאן, הזנגביל, הקינמון, הפלפל ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים את העוף, השזיפים, המשמשים והצימוקים, ומשרים שעה.

קולפים את תפוחי העץ, מנקים מליבות וחותכים לרבעים. שמים בסיר רחב, מוסיפים מים כדי כיסוי, מוסיפים מיץ לימון, הסוכר ומקל הקינמון, ומבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות, עד שהתפוחים מתרככים מעט. מסננים.

מחממים בסיר נפרד את השמן, ומטגנים את הבצלים לגוון זהבהב. מוציאים את מנות העוף מהמשרה, מוסיפים לסיר, ומטגנים עד שיזהיבו. מוסיפים את הפירות עם המשרה, ומערבבים קלות. מוסיפים לסיר כוס מים, ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה חצי שעה.

מוסיפים את התפוחים, וממשיכים לבשל חצי שעה. ממש לפני ההגשה, זורים על המנה את השומשום, וכדאי לסלק את מקל הקינמון. רצוי להגיש עם אורז לבן.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here