לפניכם אחד המתכונים הפופולריםמהמטבח התורכי אשר יהודי איזמיר מתמחים בהכנתו. האשורה הוא סוג של תבשיל מתוק טעים ומיוחד המבוסס על גרגרי חיטה מתובלים במי ורדים וקינמון המוגש עם גרגרי רימונים ואגוזי מלך.

יש המכינים ומגישים את האשורה בעיקר בט"ו בשבט, או כשמבצבצת השן הראשונה בפיו של התינוק . זה תבשיל כל כך טעים שאינו זקוק לאירוע מיוחד ואפשר להכינו אורך השנה כולה.

החומרים: לתבנית פיירקס מלבנית בגודל 23 +35 ס"מ

1 כוס גרגירי חיטה -משרים במים את גרגירי החיטה למשך הלילה.

1 וחצי כוסות סוכר

1/2 כוס מי ורדים

לרביכה:

3/4 כוס קמח

7 וחצי כוסות מין פושרים

להגשה:

מעט קינמון

100 גרם אגוזי מלך, כתושים גס

1/2 כוס גרגירי רימון

 

אופן ההכנה:

למחרת מסננים את גרגרי החיטה , ומבשלים על אש קטנה עם מים לכיסוי עד שהחיטה תתרכך היטב והמים ייספגו לגמרי.במידת הצורך מוסיפים מים.

להכנת הרביכה-מניחים בקערה את הקמח וכוס וחצי מים פושרים, וממיסים תוך בחישה עד שהרביכה תהיה אחידה.

מוסיפים את הרביכה לסיר החיטה, מוסיפים גם את הסוכר, יתרת המים ( 6 כוסות ) ומי הורדים, ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב עד שהתערובת תסמיך לשביעות רצונכם, אם סמיך מדי מוסיפים מים.

מעבירים בטמפ' החדר עם מעט קינמון, אגוזי מלך וגרגירי רימון מעל.

 

מתוך הספר השולחן של לינדה / לינדה סגול. צילום איה בן עזרי

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here