תבשיל חזה עוף וירקות
Jump to recipe

המתכון המצוין הזה נוצר במטבחי עוד כשילדי היו במסגרות בית הספר ונאלצתי להכין עבורם ארוחת צהרים מהירה. נתחי חזה עוף נשלפו מהמקרר ונחתכו לקוביות, כרוב ובצלים נפרסו לרצועות, אליהם נוספו קוביות של גזרים, גמבה אדומה ושלל תבלינים. בחישה ובישול, ותוך 40-35 דקות מתקבל תבשיל עשיר  שאותו מגישים על מצע פתיתים.

 

תבשיל חזה עוף וירקות
תבשיל חזה עוף וירקות

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי ובטיק טוק

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

 

תבשיל חזה עוף וירקות

החומרים (ל-6-4 מנות):

2 בצלים

2 גזרים

2 גמבות

1/2 ראש כרוב גדול

3 כפות שמן

500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות בינוניות

8 שיני שום

1 פלפל שטה או ירוק (רק לאוהבי החריפות)

1 כף גדושה אבקת מרק עוף ללא חומרים משמרים

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם

כ-2 כוסות מים

 

תבשיל חזה עוף וירקות

 

אופן ההכנה:

קולפים את הבצלים והגזרים ומנקים את הגמבה מהעוקץ וזרעים. קוצצים דק את הבצלים. חותכים את הגזרים לטבעות או לקוביות. חותכים את הגמבות לקוביות קטנות. חותכים את הכרוב לרצועות או לקטעים קטנים. מניחים את הירקות בקעריות בצד.

מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים עד שהן מזהיבות מעט. מוציאים לקערה. מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים מעט. במידת הצורך אפשר להוסיף עוד כף שמן. מוסיפים את קוביות הגזר והגמבה, מערבבים ומבשלים 4-3 דקות. מוסיפים את שיני השום, כתושות או שלמות, פלפל שטה או פלפל ירוק ורצועות הכרוב ומערבבים.

מחזירים לסיר את קוביות העוף, ומתבלים בכל התבלינים. מערבבים היטב, יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. על המים לכסות את תכולת הסיר. מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כחצי שעה עד לריכוך מוחלט. מגישים חם לצד תוספת רצויה.

 

תבשיל חזה עוף וירקות
תבשיל חזה עוף וירקות

 

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: כ-40 דקות

סוג המנה: בשרי

 

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

The  recipe is for chicken and vegetable stew. I used to make this dish often when my children were in school, and I wanted to quickly put something together to feed them when they would arrive home for lunch. I would grab the chicken breast I had in the fridge and cut it up into chunks. Then, I would chop up cabbage, bell pepper and onion into strips, cut the carrots into rings, and then add some seasoning. All that’s left to do is stir the pot every once in a while, and 35-40 minutes later, a rich and appetizing lunch was ready. This dish is great served with rice or ptitim.

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here