

המתכון המצוין הזה נוצר במטבחי עוד כשילדי היו במסגרות בית הספר ונאלצתי להכין עבורם ארוחת צהרים מהירה. נתחי חזה עוף נשלפו מהמקרר ונחתכו לקוביות, כרוב ובצלים נפרסו לרצועות, אליהם נוספו קוביות של גזרים, גמבה אדומה ושלל תבלינים. בחישה ובישול, ותוך 40-35 דקות מתקבל תבשיל עשיר שאותו מגישים על מצע פתיתים.


לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי ובטיק טוק
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם
תבשיל חזה עוף וירקות
החומרים (ל-6-4 מנות):
2 בצלים
2 גזרים
2 גמבות
1/2 ראש כרוב גדול
3 כפות שמן
500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות בינוניות
8 שיני שום
1 פלפל שטה או ירוק (רק לאוהבי החריפות)
1 כף גדושה אבקת מרק עוף ללא חומרים משמרים
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם
כ-2 כוסות מים
אופן ההכנה:
קולפים את הבצלים והגזרים ומנקים את הגמבה מהעוקץ וזרעים. קוצצים דק את הבצלים. חותכים את הגזרים לטבעות או לקוביות. חותכים את הגמבות לקוביות קטנות. חותכים את הכרוב לרצועות או לקטעים קטנים. מניחים את הירקות בקעריות בצד.
מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים עד שהן מזהיבות מעט. מוציאים לקערה. מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים מעט. במידת הצורך אפשר להוסיף עוד כף שמן. מוסיפים את קוביות הגזר והגמבה, מערבבים ומבשלים 4-3 דקות. מוסיפים את שיני השום, כתושות או שלמות, פלפל שטה או פלפל ירוק ורצועות הכרוב ומערבבים.
מחזירים לסיר את קוביות העוף, ומתבלים בכל התבלינים. מערבבים היטב, יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. על המים לכסות את תכולת הסיר. מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כחצי שעה עד לריכוך מוחלט. מגישים חם לצד תוספת רצויה.


דרגת קושי: קל
זמן הכנה: כ-40 דקות
סוג המנה: בשרי
סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
The recipe is for chicken and vegetable stew. I used to make this dish often when my children were in school, and I wanted to quickly put something together to feed them when they would arrive home for lunch. I would grab the chicken breast I had in the fridge and cut it up into chunks. Then, I would chop up cabbage, bell pepper and onion into strips, cut the carrots into rings, and then add some seasoning. All that’s left to do is stir the pot every once in a while, and 35-40 minutes later, a rich and appetizing lunch was ready. This dish is great served with rice or ptitim.
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
Ingredients
- 2 onions
- 2 carrots
- 2 bell peppers
- ½ head of cabbage
- 3 Tbsp. oil
- 500 gr. chicken breast, cut into medium chunks
- 8 cloves of garlic
- 1 red or green chili pepper (if you like it spicy)
- 1 heaping Tbsp. chicken soup powder (no MSG)
- ½ tsp. turmeric
- ½ tsp. cumin
- Salt and pepper, to taste
- Around 2 cups of water
Instructions
- Peel the onions and carrots. Cut out the pith and seeds of the peppers. Chop the onions. Cut the carrots into rings or cubes. Cut the peppers into small pieces. Cut the cabbage into strips or small pieces. Transfer all of the cut vegetables to a bowl.
- Heat the oil in a large, flat pan. Add the chicken pieces and sauté until they have browned, then transfer to a separate bowl. Add more oil if necessary, then add the onion to the pan and sauté. Sauté the carrots and peppers for 3-4 minutes. Add the garlic, spicy pepper and cabbage, and continue sauteing.
- Add the chicken back to the pan, and add seasonings. Mix well, then add water and bring to a boil. (The water should cover all of the ingredients.) Cover the pot and lower the flame. Cook for 30 minutes until the vegetables have softened completely. Serve hot with your favorite side dish.
- Level of difficulty: Easy.
- Time: 40 minutes.
- Status: Meat.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק