כאשר משלבים תפוחי אדמה עם הרינג ושמנת מתקבל תבשיל מאפה מהמטבח הוינאי ששמו – Heringkartoffeln אחרי שתכינו את אותו אני בטוחה שלא תסתפקו במנה אחת.

החומרים: ל-6-8 מנות

1 ק"ג תפוחי אדמה

1 ליטר מים לבישול תפוחי האדמה

4 חתיכות פילה הרינג / פילה מתיאס

כוס שמנת לבישול

4 חלמונים

100 גרם חמאה

½ כפית פלפל שחור

חמאה לשימון התבנית

 

אופן ההכנה:

משרים את הדג במים חצי שעה.שוטפים את תפוחי האדמה ומייבשים.

ממלאים בסיר מים ומבשלים את תפוחי האדמה, עם הקליפה, עד שהם חצי מבושלים (בערך 15-20 דקות).מקררים ,קולפים ופורסים לפרוסות דקות (חצי ס"מ בערך).

משמנים תבנית אפייה מפיירקס, בגודל 25×25, בחמאה.מסדרים חצי מכמות תפוחי האדמה, בשכבה אחת, בתבנית.

מוציאים את הדג מהמים, ומייבשים בנייר סופג.חותכים את ההרינג, לפסים רחבים.

מניחים את ההרינג על שכבת תפוחי האדמה ומכסים בשארית פרוסות תפוחי האדמה.בקערה עמוקה מערבבים חלמונים עם שמנת עד שהתערובת אחידה.

שופכים על תפוחי האדמה שבתבנית.חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומפזרים מעל.

אופים בתנור בחום של 200 מעלות צ', 40 -30 דקות, עד שהמאפה מזהיב ותפוחי האדמה רכים. מגישים מיד.

 

המתכון מתוך הספר -מטבח וינאי שלתמר ויקס-לרר,צילום- מורן זית.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here