עדין קר וגשום, אין יותר מתאים מהכנת תבשילי קדרה המוגשים על מצע של גרגרי קוסקוס. אפשר כמובן (ורצוי) להכין את גרגרי הקוסקוס בדרך הישנה והטובה.

ממהרים? ניתן לקצר את זמן ההכנה ולהשתמש בשקיות קוסקוס מוכן ומהיר הכנה.

ולהתרכז בהכנת תבשילי הקדרה האהובים, כמו תבשיל זה המשלב בשר ודלעת. תבשיל נפלא בטעמו, מתקבל מבישול איטי המפיץ ניחוח עדין של קינמון בכל הבית.

החומרים: ל-8-6 מנות

4 כפות שמן קנולה

1 בצל גדול, קצוץ

600 גרם בשר בקר כתף, חתוך לקוביות בינוניות

2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות

1 עגבנייה גדולה, חתוכה לקוביות

6-5 כפות רסק עגבניות

5 שיני שום, כתושות

1 מקל קינמון

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 כפית כמון

1 כף אבקת מרק עוף

מלח ופלפל, לפי הטעם

4 כוסות מים

1 כוס גרגרי חומוס, מושרים במים לילה ומסוננים ( או הקפואים הנמכרים במרכולים)

300 גרם דלעת, חתוכה לקוביות

6 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות (או 8 תפוחי אדמה קטנים שלמים וקלופים)

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בצל עד שקיפות. מוסיפים בשר ומטגנים יחד תוך ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו לאפרפר. מוסיפים גזר ומטגנים כ-3 דקות.

מוסיפים עגבנייה, רסק עגבניות, שום, מקל קינמון, תבלינים ומים ומערבבים. מבשלים מכוסה כ-25 דקות.

מוסיפים חומוס ומבשלים כ-20 דקות נוספות. מוסיפים דלעת ותפוחי אדמה, ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות, או עד שהבשר והירקות רכים והנוזלים מסמיכים מעט. טועמים ומתקנים תיבול.

 

טיפסקל

הכינו גרגרי קוסקוס אינסטנט והגישו עליה את המנה. כולם ילקקו את האצבעות.

אפשר להשתמש בגרגרי חומוס משומרים או קפואים.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here