מנה המורכבת מחומרים פשוטים ובסיסיים המצויים בכל מטבח. אני נוהגת להכינה כשאני קצרה בזמן ומשאירה את התבשיל להרכך לאט על להבה נמוכה רצוי להגישו לצד אורז לבן.

 

החומרים: ל-8-6 מנות

4 כפות שמן קנולה

2 בצלים גדולים, קצוצים דק

שיניים מ- 1 ראש שום, כתושות

½1 כוסות קוביות עגבניות מרוסקות

1 ק"ג בשר כתף לצלי, חתוך לקוביות בינוניות

1 קופסה קטנה (100 גר') רסק עגבניות

1-1/2 כפית פפריקה חריפה או הריסה

1 כפית פפריקה מתוקה

2 כפיות מיץ לימון

1 כף כמון

3-½3 כוסות מים

1/2 כפיות מלח

4 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לרבעים

 

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בצל ושום עד שקיפות. מוסיפים עגבניות, מערבבים ומאדים 4-3 דקות.

מוסיפים בשר, רסק עגבניות, פפריקה חריפה ומתוקה ומיץ לימון. מערבבים ומאדים כ- 10 דקות.

מוסיפים כמון, מחצית מכמות המים ומלח. מערבבים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה-בינונית.

מוסיפים את שארית המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים תפוחי אדמה, מערבבים ומוודאים שהמים עולים על התכולה ב-1 ס"מ לפחות (אם צריך אפשר להוסיף מים). מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, עד שהבשר רך.

 

  • טיפסקל 

גוונו את התבשיל ב- 200 גר' כבדי עוף שעברו צלייה קלה, המלחה ושטיפה. חתכו אותם לפיסות קטנות והוסיפו עם תפוחי האדמה.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here