

מנה המורכבת מחומרים פשוטים ובסיסיים המצויים בכל מטבח. אני נוהגת להכינה כשאני קצרה בזמן ומשאירה את התבשיל להרכך לאט על להבה נמוכה רצוי להגישו לצד אורז לבן.
החומרים: ל-8-6 מנות
4 כפות שמן קנולה
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
שיניים מ- 1 ראש שום, כתושות
½1 כוסות קוביות עגבניות מרוסקות
1 ק"ג בשר כתף לצלי, חתוך לקוביות בינוניות
1 קופסה קטנה (100 גר') רסק עגבניות
1-1/2 כפית פפריקה חריפה או הריסה
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפיות מיץ לימון
1 כף כמון
3-½3 כוסות מים
1/2 כפיות מלח
4 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לרבעים
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בצל ושום עד שקיפות. מוסיפים עגבניות, מערבבים ומאדים 4-3 דקות.
מוסיפים בשר, רסק עגבניות, פפריקה חריפה ומתוקה ומיץ לימון. מערבבים ומאדים כ- 10 דקות.
מוסיפים כמון, מחצית מכמות המים ומלח. מערבבים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה-בינונית.
מוסיפים את שארית המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים תפוחי אדמה, מערבבים ומוודאים שהמים עולים על התכולה ב-1 ס"מ לפחות (אם צריך אפשר להוסיף מים). מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה, עד שהבשר רך.
- טיפסקל
גוונו את התבשיל ב- 200 גר' כבדי עוף שעברו צלייה קלה, המלחה ושטיפה. חתכו אותם לפיסות קטנות והוסיפו עם תפוחי האדמה.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק