תבשיל נפלא מהמטבח המרוקני העושה שימוש נפלא עם בשר הראש ומתובל בתערובת ראס אלחנות וכמות נדיבה של כמון ההופכים את התבשיל למעין תבשיל גולש הונגרי פיקנטי ומפולפל במיוחד.

החומרים: ל-6-4 מנות

3 כפות שמן קנולה

1 ק"ג בשר ראש בקר, נקי, שטוף וחתוך לקוביות

3-4 כוסות מים

1כפית כמון

1 כף תערובת ראס אלחנות

1/4 כפית גרגרי כמון שלמים

1/4 כפית פלפל שחור

6 תפוחי אדמה בינוניים

8 שיני שום כתושות

1/2 -1 כפית מלח –לפי הטעם

10 גבעולי פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה: 

מחממים את השמן בסיר רחב וגדול ומסיפים את קוביות הבשר, מאדים ומטגנים מספר דקות עד שהבשר מחליף את גוונו. מוסיפים את המים והתבלינים מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.

קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות ומוסיפים לסיר הבשר, מוסיפים את השום הכתוש והמלח, מערבבים וממשיכים לבשל כשעה וחצי או עד לריכוך הבשר.

יש להקפיד ולבדוק את הנוזלים ובמידת הצורך להוסיף כרבע עד חצי כוס מים.לפני תום הבישול מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים. מגישים חם.

 

צילום: דרור כץ, מתוך הספר "המטבח הקל של פסקל "

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here