על מנת להכין תבשיל נפלא זה לא חייבים לחכות לעונת הבמיה. כיום ניתן למצוא ברשתות השיווק והמרכולים במיה קפואה, כך תוכלו להנות מטעמו הנהדר של התבשיל לאורך כל השנה.

החומרים: ל-6-4 מנות

500 גרם במיה

500 גרם בשר בקר כתף, חתוך לקוביות

3-4 כפות שמן זית

10-15 שיני שום, כתושות

2 כפות רסק עגבניות

3 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות או מרוסקות

4 בצלים ירוקים, קצוצים דק

מלח ופלפל

מיץ מלימון אחד

1/2 כפית סוכר

1 מקל קינמון

5 כוסות מים

2 תפוחי־אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

10 גבעולי נענע, קצוצים דק

אופן ההכנה: 

משרים את הבמיה במים חצי שעה, וקוטמים את הקצוות.

בינתיים שמים בסיר את הבשר, מכסים במים, ומבשלים מכוסה על להבה בינונית חצי שעה. מסננים.

מחממים בסיר רחב את השמן, מוסיפים את הבשר המבושל, השום, רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות, ובוחשים. מוסיפים את הבצל הירוק, מתבלים במלח, פלפל, מיץ הלימון, הסוכר, מקל קינמון ומים. בוחשים היטב, ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את קוביות תפוחי־האדמה לסיר הבשר, מנמיכים את הלהבה, מכסים, ומבשלים כחצי שעה להסמכה קלה. מוסיפים את הבמיה ואת הנענע, מערבבים, ומבשלים עוד כשעה וחצי עד שהבשר מתרכך והרוטב מסמיך.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here