אני אוהבת להכין תבשילי קדרות. קצת גשם בחוץ, ומיד על הכירה התבשיל מבעבע. הכנת תבשיל המשלב בשר, בטטה, סלק ופטריות בבישול ארוך על להבה בינונית נמוכה מניבים תבשיל טעים במיוחד. מגישים את התבשיל הבשר עם התוספות על מצע של גרגרי אורז או פתיתי קוסקוס.

החומרים: ל-6-4 מנות

3 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות דקות

500 גרם בשר כתף חתוך לקוביות

5 שיני שום קלופים

1 כפית שטוחה כורכום

1 כף רוטב צ'ילי חריף או 1 פלפל צ'ילי חריף

1 כפית כמון

1/2 2 -3 כוסות מים

4 תפוחי אדמה קטנים

2 בטטות קטנות

1/2 סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות או חצאים

6 עלי סלק (מנגולד) עלים בלבד

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה: 

מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את רצועות הבצל ומאדים כ-3-4 דקות .

מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד שהבשר מחליף את גוונו. מוסיפים את שיני השום, הכרוכום, רוטב צ'ילי, כמון ומים. מערבבים מכסים ומבשלים יחד עד לרתיחה .

מנמיכים את הלהבה מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה עד שעה וחצי . טועמים ומתקנים תיבול מגישים עם גרגרי אורז לבן או פתיתים.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here