שקשוקה פיטריות וגבינה מלוחה

הכנת  השקשוקה מאפשרת יצירת שלל טעמים  על בסיס אחד,  וזאת הודות לתוספות שניתן לצרף לרוטב. בין שאלה  גבינות, ירקות, עוף, בשר ובין שאלה תבלינים שונים, ההצלחה מובטחת.

המיוחד במנה זו הוא שאנו יכולים להתחיל איתה את היום, בארוחת בוקר לצד סלטים ושלל גבינות ומאפים,  או לסיים איתה את היום בארוחת ערב קלילה ולא מחייבת.

מי שהביא את מתכון העגבניות והביצים הנפלא הזה לארץ היו יהודי צפון אפריקה. בדרך כלל היו מגישים את השקשוקה כסלט קר, מנה עשירה בירקות וביצים.

לא פעם הפכה לקדירה עשירה בירק, רוטב ובביצים.  (עלומות או מקושקשות) שהוגשו על מצע של גרגרי קוסקוס.

בארץ תפסה השקשוקה את מקומה כ

. לפעמים מכינים אותה על בסיס עגבניות בלבד, ולעתים משלבים בה פלפלים חריפים או פלפלים מתוקים וחריפים יחד.

באביב, כאשר פולים ירוקים מצויים בשפע, משלבים גם אותם ברוטב. את הביצים מוסיפים אל התבשיל המבעבע, טרופות או בשלמותן.

הכי טעים שיש
הכי טעים שיש

 

שקשוקה פיטריות וגבינה מלוחה

החומרים: ל- 2 -4 סועדים

2 כפות חמאה

2 בצלים בגודל בינוני, שטופים וקצוצים

4 שיני שום, מקולפות ופרוסות

1 פרוסות פטריות ירדן

1 עגבנייה חתוכה לקוביות

1 כף רסק עגבניות

1/4 -1/2 כוס מים

4 ביצים

50 גרם גבינה מלוחה / בולגרית  או קשקבל מגורר

2-1 עלי פטרוזיליה קצוצה גס

אופן ההכנה: 

ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים למחבת את השום ואת פרוסות הפיטריות  ומאדים במשך 3 דקות.

מוסיפים למחבת את קוביות העגבנייה, רסק העגבניות, המים ומערבבים.  מבשלים את התערובת עוד מספר דקות תוך כדי ערבוב תמידי.

מוסיפים למחבת את הביצים (אחת אחת, כמו ביצת עין) מבשלים על להבה נמוכה כעשר דקות נוספות. מפזרים מעל גבינה מלוחה  ופטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.

שקשוקה מנה עיקרית מהירת הכנה

 

סגנון וצילומים – פסקל פרץ – רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here