ארוחה של שקשוקה במחבת

הם משקשקים

ארוחה של שקשוקה במחבת, סלטים קרים, גבינות קלות, לחמים טריים ומאפים. מי צריך יותר מזה בחודשי הקיץ החמים?

הימים החמים בעונה זו של השנה מחייבים אותנו  לשנות את סגנון  הבישול ואת דרך הכנת המאכלים המוגשים למשפחה. המנות המורכבות והכבדות מפנות

את מקומן לטובת מנות פשוטות, מהירות הכנה,  קלילות, וצבעוניות.

עכשיו כשעדין  נעים לשבת בחוץ, אפשר להזמין את המשפחה והחברים ולהתארגן על ארוחת ערב מהירה וטעימה במרפסת.

אירוח לא מעונב, לא צמוד למסורת ולמנהגים, אלא  סתם ערב של כיף  החובק בתוכו אוכל טוב, אוירה קלילה וחברים.

האמינו לי, לא צריך לטרוח שעות במטבח על הפקת ארוחת ערב כזו.  מספיק לבחור תבשיל שיכול לשנות את פניו במהירות, כך שיתקבלו מבחר מנות מעניינות, למשל –  השקשוקה.

הכנת  השקשוקה מאפשרת יצירת שלל טעמים  על בסיס אחד,  וזאת הודות לתוספות שניתן לצרף לרוטב. בין שאלה  גבינות, ירקות, עוף, בשר ובין שאלה תבלינים שונים, ההצלחה מובטחת.

המיוחד במנה זו הוא שאנו יכולים להתחיל איתה את היום, בארוחת בוקר לצד סלטים ושלל גבינות ומאפים,  או לסיים איתה את היום בארוחת ערב קלילה ולא מחייבת.

מי שהביא את מתכון העגבניות והביצים הנפלא הזה לארץ היו יהודי צפון אפריקה. בדרך כלל היו מגישים את השקשוקה כסלט קר, מנה עשירה בירקות וביצים.

לא פעם הפכה לקדירה עשירה בירק, רוטב ובביצים.  (עלומות או מקושקשות) שהוגשו על מצע של גרגרי קוסקוס.

בארץ תפסה השקשוקה את מקומה כמנה עיקרית מהירת הכנה. לפעמים מכינים אותה על בסיס עגבניות בלבד, ולעתים משלבים בה פלפלים חריפים או פלפלים מתוקים וחריפים יחד.

באביב, כאשר פולים ירוקים מצויים בשפע, משלבים גם אותם ברוטב. את הביצים מוסיפים אל התבשיל המבעבע, טרופות או בשלמותן.

מלכת השקשוקות היא זו המשלבת בהכנתה כמה נתחי מֶרגֶז – נקניק תוצרת בית.

לכבוד ימי הקיץ החמים, ולטובת ארוחות מהירות ולא מעיקות עם חברים, הנה כמה מתכונים להכנת שקשוקה עם המון טעם וקשקושי ביצים.

שקשוקה בטעמים
  • טיפסקל לטעם וגיוון

אפשר להשתמש במקום בעגבניות טריות בקופסה של עגבניות מרוסקות או חתוכות לקוביות.

אפשר לטרוף 2 ביצים ולערבב לתוך הרוטב, ו-2 ביצים לפתוח ולנטף בשלמותן אל הרוטב.

אפשר להגדיל או להקטין את כמות הפלפלת החריפה והמלח לפי טעמם של בני הבית.

אפשר להכין את השקשוקה ללא הפלפלים המתוקים.

ניתן לעדן את החריפות על ידי הקטנת כמות הפלפלת החריפה והוספת כף פלפלת מתוקה. במקרה של חריפות יתר אפשר להוסיף מעט מים ולדלל את השקשוקה.

חשוב תמיד להביא את רוטב השקשוקה לרתיחה ורק אז להוסיף ביצים.

רוצים להכין מראש ובתנור. מניחים בתחתית  כלי חרס אישיים משומנים 3-2 כפות רוטב עגבניות או סלט מטבוחה.

שוברים את הביצה מעליו, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות ואופים 10-8 דקות להקרשה אחידה. בוזקים מלח ופלפל ומגישים

הכי טעים שיש
הכי טעים שיש

 

שַקְשוּקָה מפולפלת

החומרים ל-4  מנות

1/2-1/4   כוס שמן

2 פלפלים חריפים, מנוקים, שטופים וחתוכים לקוביות קטנות

2 פלפלים מתוקים, מנוקים, שטופים וחתוכים לקוביות קטנות

8-10 שיני שום, קלופות, שטופות, כתושות או קצוצות

1 בצל קצוץ דק

5 עגבניות בינוניות בשלות, שטופות וחתוכות לקוביות בינוניות

מלח לפי הטעם

1- 1/4 1 כפות שטוחות פלפלת אדומה חריפה

4 ביצים

אופן ההכנה:

מחממים את השמן במחבת בינונית מעל להבה גבוהה. מוסיפים את קוביות הפלפלים, את השום , הבצל הקצוץ והעגבניות, בוחשים ומנמיכים את הלהבה.

מאדים מספר דקות עד שהירקות התרככו באופן אחיד. מדי פעם מערבבים. מתבלים במעט מלח. מבשלים כ- 7-10 דקות. מוסיפים את הפלפלת החריפה  ומבשלים עוד כמה דקות.

פותחים את הביצים ומטילים אותן למרכז התבשיל. מבליעים בכף את החלבונים לתוך הרוטב, ומשתדלים לשמור את החלמונים בשלמותם. מבשלים עד שהביצים נקרשות. מורידים מן האש ומגישים חם.

 

שקשוקה בשלל טעמים
שקשוקה בשלל טעמים

גיוונים ושילובים לשקשוקה

שַקְשוּקָה ברוקולי

מכינים  שקשוקה מפולפלת ומוסיפים לקראת סוף הבישול חופן של פרחי ברוקולי חלוטים.

שַקְשוּקָה בִּלמֶרגֶז/ נקניקיות

מכינים את השקשוקה המפולפלת ומוסיפים בשעת הטיגון של הפלפלים  נקניקיות מרגז תוצרת בית  חתוכים לקטעים או פרוסות של נקניק קבנוס.

מטגנים קלות יחד וממשיכים באופן ההכנה הזהה להכנת שקשוקה מפולפלת.

שַקְשוּקָה צי'ק צ'ק במחבת /שקשוקה מהירת-הכנה

בגרסה זו מכינים שקשוקה עם עגבניות בלבד. חריפותה מתקבלת מרסק הפלפלים והשום (פלפלצ'ומה, הריסה חריפה).

החומרים ל- 4 מנות

1/2 כוס שמן

8 עגבניות גדולות בשלות, שטופות וחתוכות לקוביות בינוניות

5 כפות רסק עגבניות

1 כוס מים

1 כף פלפלצ'ומה , הריסה חריפה או פלפלת אדומה חריפה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

4 ביצים

אופן ההכנה:

מחממים את השמן במחבת רחבה, מוסיפים אליו את קוביות העגבניות ואת רסק העגבניות ומערבבים. מאדים כ-5 דקות. יוצקים את המים למחבת, מוסיפים את הפלפלצ'ומה, מלח ופלפל שחור ומערבבים.

מבשלים על להבה נמוכה עד לרתיחה. פותחים את הביצים ומוסיפים אותן אל המחבת. מבליעים בכף את החלבונים לתוך הרוטב ומשתדלים לשמור את החלמונים בשלמותם.

מבשלים עד שהביצים נקרשות. מורידים מהאש ומגישים חם.

 

 

סגנון וצילומים:  פסקל פרץ – רובין

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here