

זהו אחד המאכלים שאהובים במיוחד על ילדיי, הן בזכות הטעם והן בזכות הכיף של ההכנה המשותפת איתי.
אני מכינה את הבסיס ממחית תפוחי אדמה ובכל פעם משנה את המלית: ירקות מוקפצים, כבדים, קורקבנים
או נקניקיות לילדים.
המתכון המוגש כאן מתאים לילדים, אך אתם מוזמנים להחליף ולגוון את טעמו לפי בחירתכם.
החומרים: ל- 6-8 כיסנים
5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
3 גבעולי פטרוזיליה קצוצה
5 נקניקיות מבושלות במים, פרוסות או חזה עוף מבושל חתוך לפיסות קטנות
3 שיני שום כתושות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
קורט כמון
קורט פפריקה
4 עלי פילו
50 גרם מרגרינה מומסת
10 זיתים ירוקים מגולענים
1/2 כוס פרוסות פטריות שמפיניון מוקפצות קלות בשמן זית ומתובלות
לסגירה:
חוט מיוחד (שמשון) או גבעולי עירית
תרסיס שמן
מעט גרגרי שומשום


אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה, מניחים בקערה ומועכים עד לקבלת מחית אחידה. מוסיפים את הבצל הירוק והפטרוזיליה ומערבבים.
מוסיפים את פרוסות הנקניקיות, השום המלח, הפלפל השחור, הכמון והפפריקה ומערבבים לקבלת עיסה אחידה.
גוזרים את עלי הפילו לריבועים בגודל 20+20 ס"מ ומכסים במגבת לחה. מברישים ריבוע של עלה פילו במרגרינה המומסת. מניחים באלכסון ריבוע נוסף ומברישים אותו במרגרינה.
מניחים במרכזו של כל ריבוע כשתי כפות מהמלית ומניחים מעל 1-2 זיתים מגולענים וכפית מהפטריות המוקפצות. מכווצים ומהדקים את כל הקצוות יחד וסוגרים באמצעות חוט מיוחד (שמשון) או גבעולי עירית.
מברישים סביב השקית במרגרינה המומסת, גם סביב החוט או מרסיסים בתרסיס שמן. בוזקים קלות גרגרי שומשום.
מסדרים את השקיות הממולאות על תבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה, ומשאירים רווח ביניהן. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות במשך כ- 15 דקות או עד שעלי הפילו מזהיבים. מתירים את החוט ומגישים חם.
- טיפסקל
בקלות אפשר להפוך את המנה ראשונה ומיוחדת בכל ארוחה. מחליפים את המלית במלית בשר /עוף
לפי טעמכם וממלאים את שקיות הפילו. סוגרים את השקיות בגבעולי עירית.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק