כדי לחבב ירקות רצוי להשתמש בסוגי ירק בעלי מרקמים, צבעים וטעמים מעניינים. כמו כן רצוי לעצב ולחתוך את הירקות בצורה מעניינת או להשאיר אותם כמו שהם. למשל: שעועית ירוקה, רצוי להשאירה שלמה כך היא הופכת לתוספת מעניינת. חייבים להקפיד על זמן בישול השעועית, כדי לא לרכך אותה יתר על המידה.

החומרים: ל-8-6 מנות

1 ק"ג שעועית ירוקה טרייה

4 כפות שמן זית

1 בצל גדול, פרוס דק

6 שיני שום, כתושות

מיץ מ-1/2 לימון

1 כפית כמון

מלח ופלפל, לפי הטעם

1/2-1/4 כוס מים

5 גבעולי נענע, קצוצים דק

 אופן ההכנה: 

מנקים היטב את השעועית הירוקה וקוטמים את הקצוות.

מחממים שמן זית בסיר רחב וגדול ומאדים את הבצל והשום עד הזהבה קלה.

מוסיפים את השעועית ומערבבים. מכסים ומאדים במשך 10 דקות, מערבבים מדי פעם.

מוסיפים מיץ לימון, כמון, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים מים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 30-20 דקות, עד שהשעועית מתרככת.

מדי פעם בודקים את כמות הנוזלים, ורק אם צריך מוסיפים מעט מים (אסור שתהיה כמות גדולה של מים).

מוסיפים את הנענע ומערבבים. מגישים חם.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here