

לפניכם מתכון להכנת תבשיל מוקפץ עם טופו. אחד המתכונים שכמעט לא נדרשת בו עבודה.
רק לחתוך ירקות, לחמם מחבת עמוקה או ווק ולהתחיל במה שאני קוראת לו "משחק הטעמים והמרקמים".
כך, תוך עשרים דקות יש לכם מנה צמחונית או טבעונית מצוינת. כל שנותר הוא להכין את התוספת שתוגש לצידה.


לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי ובטיק טוק
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם
שעועית וטופו בתיבול עדין
החומרים (ל-6 מנות):
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, פרוס דק
1/2 שקית (400 גרם) שעועית ירוקה עדינה
1/2 שקית (400 גרם) כרוב ניצנים
6 שיני שום, כתושות או פרוסות
1 חבילת טופו לא מתובלת
2 כפות שמן שומשום
1 כף דבש או סילאן לא ממותק
1-2 כפות סויה או רכז רימונים
1/2 כפית ג'ינג'ר גרוס
מלח ופלפל, לפי הטעם
לפיזור (לא הכרחי):
2 כפות שומשום, קלוי
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית במחבת רחבה ומוסיפים את רצועות הבצל. מערבבים ומטגנים 3-2 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים את השעועית העדינה וכרוב הניצנים ומקפיצים תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את השום ושתי כפות מים ומטגנים תוך הקפצה עוד מספר דקות. מעבירים לקערה נפרדת.
חותכים את הטופו לקוביות בינוניות ושוטפים היטב. מנגבים. מחממים את המחבת ומוסיפים את שמן השומשום וקוביות הטופו. מטגנים מספר דקות עד להזהבה. מערבבים ומוסיפים את הסילאן או הדבש, הסויה, הג'ינג'ר, ומקפיצים יחד. מחזרים לווק את הירקות ששמרנו בצד ומטגנים תוך הקפצה. מתבלים במלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם. מגישים חם לצד אורז לבן.


דרגת קושי: קל
זמן הכנה: כ-20 דקות
סוג המנה: פרווה
סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
The recipe is for green bean and ginger tofu stir-fry. This recipe is great since it doesn’t require much work. All you need to do is cut up the vegetables, heat a frying pan or wok, and sauté the vegetables. This dish is what I call the game of tastes and textures. In just 20 minutes, you have an excellent vegan dish, and all you need to do to have a complete meal is add a side dish to serve with the tofu stir-fry.
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
Ingredients
- 3 Tbsp. olive oil
- 1 large onion, sliced thinly into rings
- ½ package (400 gr.) thin French green beans
- ½ package (400 gr.) Brussel sprouts
- 6 cloves of garlic, crushed or sliced
- 2 Tbsp. water
- 1 package of tofu
- 2 Tbsp. sesame oil
- 1 Tbsp. honey or silan (unsweetened)
- 1-2 Tbsp. soy or pomegranate sauce
- ½ tsp. grated ginger
- Salt and pepper, to taste
- Topping (optional):
- 2 Tbsp. roasted sesame seeds
Instructions
- Heat the oil in a large wok or frying pan, then add the onion rings. Sauté for 2-3 minutes until the onions brown. Add the green beans and Brussel sprouts and stir continuously.
- Add the garlic and 2 tablespoons of water and continue sauteing the vegetables for a few minutes. Transfer the vegetables to a bowl.
- Cut the tofu into medium size cubes and rinse well. Dry the tofu pieces.
- Heat the wok again and add the sesame oil and the tofu. Sauté for a few minutes until the tofu browns. Add the silan or honey, soy, ginger and continue stirring.
- Pour the cooked vegetables back into the wok and stir. Season with salt and pepper. Taste and adjust seasoning. Serve hot with white rice.
- Level of difficulty: Easy.
- Time: 20 minutes.
- Status: Parve.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק