

הביס הקריספי המושלם: אני מקבלת באופן קבוע שאלות וגם בקשות למתכונים שונים, בחרתי לענות על השאלה איך להכין שניצל מנצח לצד הטריקים לקבלת שניצל מנצח בעטיפה פיקנטית.
נתחי שניצל, אולי המנה הכי פופולרית ואהובה בקרב ילדים ומבוגרים. הכנתו המנה מאוד קלה ופשוטה, לכן חשוב להשתמש בנתחים משובחים ועל שימוש במוצרים איכותיים למשרה ולציפוי.
אפשר כמובן להשאיר את הנתח נטורל, בתיבול עדין של מלח ופלפל אבל אני אוהבת לגוון גם במשרה, שבו אני מניחה את נתח העוף לפני הציפוי על מנת שיספוג את הטעמים, וגם בתערובת שבה אני מטגנת את הנתח לפני הטיגון – כך אני יוצרת מנעד רחב של טעמים.
אם אתם קצרים בזמן תוכלו למצוא במרכולים מגוון רחב של רטבים מוכנים בטעמים מעניינים, ובכך לחסוך את העבודה ולקבל תוצאה לא רעה.
ומה לגבי עובי הנתח? זה לגמרי עניין של טעם. יש המעדיפים את השניצל דק-דק עם מעטפת קריספית עבה ויש המעדיפים שהנתח יהיה עבה והמעטפת תהיה דקה. אני מעדיפה שניצל בעובי בינוני ועם ציפוי עבה, קריספי ומתובל.
נתחי שניצל בעטיפה פיקנטית
החומרים: (ל-6 מנות)
500-600 גרם חזה עוף
1 כף מיונז
1 כף חרדל
1/2 כפית שום, כתוש או מיובש
1/2 כפית פלפלת מתוקה
2 כפות שמן
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
מלח ופלפל, לפי הטעם
לטבילה וטיגון:
2-1 ביצים, טרופות עם 5 כפות מים
1 כוס קמח, מנופה
2 כוסות פירורי לחם משובחים מתובלים או תוצרת בית
1 כף גרגרי שומשום (לא חובה)
1 כף פטרוזיליה מיובשת
1 כפית כוסברה מיובשת
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפלת מתוקה או חריפה
מלח פלפל, לפי הטעם
אופן ההכנה:
שוטפים את נתחי העוף ומנגבים היטב. חותכים לנתחים בעובי הרצוי. משטחים אותם קלות בפטיש שניצל ומניחים בקערה רחבה. מוסיפים את שאר החומרים והתבלינים ומערבבים. מאחסנים במקרר למשך שעה.
מכינים את הציפוי: שמים בקערית את הביצים והמים וטורפים היטב. בקערה בינונית נפרדת מניחים את הקמח. בקערה שלישית מערבבים את פירורי הלחם עם יתר החומרים והתבלינים. נוטלים נתח שניצל מהמשרה, טובלים ומלפפים בקמח, טובלים בביצה הטרופה ומעבירים לקערה עם תערובת פירורי הלחם המתובלת. מצפים ומהדקים היטב את נתחי חזה העוף משני הצדדים בפירורים.
מחממים שמן במחבת רחבה. על השמן להיות בגובה של כ-2 ס"מ. מטגנים בשמן חם משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהבהב.
דרגת קושי: קל
זמן הכנה: כ-50 דקות (לא כולל זמן ההשרייה)
סוג המנה: בשרי
טיפסקל
לקבל נתח עסיסי משרים לילה קודם להכנה את נתחי השניצל במשרה של שמן זית או יין, סויה או רוטב מוכן לפי טעמכם.
אפשר לנצל שאריות של לחמים או חלות ולהכין מהם פירורי לחם תוצרת בית. פורסים את הלחם, קולים בתנור בחום בינוני גבוה עד לקבלת גוון חום זהבהב וטוחנים לדרגת העובי הרצוייה. מתבלים ושומרים בצנצנות סגורות הרמטית עד לשימוש.
אפשר להוסיף לפירורי הלחם קורנפלקס גרוס, ביסלי גרוס או קמח תירס.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
הכנה,סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק