זו תוקפה נהדרת מריחים את האביב באוויר. ההכנות וההערכות לקראת החג הגדול הלא הוא חג פסח בעיצומן. ו… זה הזמן לשלל הטלפונים שלכם אלי, הבקשות, ההסברים, ההדרכות וההבהרות סביב מתכונים שונים ובעיקר סביב מתכונים מסורתיים עדתיים, והניסיון לעשות סדר בין מנהגים וגרסאות שונות ומגוונות.

אני מוצפת בשאלות רבות: איך מספיקים לבשל ?מה הכי מתאים לארוחה? מה רצוי להקפיא ומה לא? מתי נערכים להכין מתכון כזה או אחר? מה רצוי לקנות?? והאם זה בסדר לתת לדודה נחמה להכין את הקניידלך?

כל השאלות והבקשות הללו הובילו אותי לערוך עבורכם את טיפסקל כעשרת הדברות לאירוח קל ומהנה לחג הפסח, בעצם הם נפלאים לכל חג . בין לבין שילבתי מתכונים שונים קלים להכנה אשר יתחברו לכל ארוחה אותה תרכיבו. כמו כן ישנן סרטוני הדרכה וקובץ פינוק של –pdf עם שלל מתכונים נוספים.

טיפסקל -10 הדברות לאירוח קל ומהנה

1. המנות שיוגשו בשולחן החג הן מנות שכבר הוכנו מספר פעמים, נוסו ואושרו על ידי בני הבית. במידה ומוכרחים להפתיע עם מנה חדשה מומלץ שתהיה זו מנה אחת ולא יותר מתוך התפריט.

2. יש להתאים את המנות לאורחים: יש להכיר את טעמם הקולינרי, מה הם אוהבים ומה לא. לדוגמה במידה ויש צמחונים צריך לדאוג למנה עיקרית צמחונית.

3. יש לעשות קניות מראש: לבדוק שיש את כל המוצרים בבית,לעיתים מגלים שהמוצרים הבסיסיים שבדרך קבע קיימים בבית, חסרים דווקא בעת הכנת הארוחה.

4. ראיה רחבה וגיוון במוצרים: רצוי לחשוב מראש על כל המנות שמרכיבות את ארוחת החג, מומלץ לא להגיש את אותו הירק במנות שונות (לדוגמה לא להגיש מרק בטטה, בטטה אפויה, ומוקפץ עם בטטות). חשוב לגוון גם בבחירת הירקות ולדאוג למנות צבעוניות. חשוב לגוון בטעמים כלומר בתיבול המנות, ובאופן ההכנה, לא כדאי להגיש יותר משתי מנות מטוגנות.

5. בארוחות חג אשר נוטות להיות מורכבות, רצוי להכין רשימה אשר מקלה על מעקב התקדמות ההכנות והארוחות. כאשר יש רשימה יודעים אלו מנות כבר הוכנו, ואלו נותרו להכין. רצוי גם לעקוב אחרי ההגשה של המנות, וכך לא נוצר מצב שלאחר הקינוח נזכרים ששתי מנות עיקריות נשכחו ולא הוגשו לשולחן החג.

6. חשוב מאוד לבחור בסגנון הכנה קל ופשוט: כלומר מנות שאינן דורשות הרבה שלבי הכנה, תוספות שנדרש רק לתבל אותן ולהכניס לתנור, מנות עיקריות שצריך רק לתבל ולטגן/ לאפות/ לצלות. גם קינוחים קלים: עוגות שצריך רק לערבב את כל החומרים ולהכניס לתנור, מקפאים שאפשר לערבב את כל החומרים ולהכניס להקפאה וכו'.

7. בארוחות חג יש לרוב מנות מסורתיות שההכנה שלהן כרוכה בשלבים רבים. כך שההכנה שלהם צורכת זמן רב. במקרים כאלו רצוי לבחור יום בישולים עיקרי ולהכין את כל השלבים לפני יום זה. לדוגמה, ניתן לקלוף ולחתוך ירקות מראש, ירקות יכולים להישמר במצב מצוין במכלים עם מים במקרר. דוגמה נוספת במידה ובוחרים להכין עוגה לקינוח, ניתן להכין את הבסיס מבעוד מועד ולשמור במקרר וביום האחרון להוסיף רק את הקרם.

8. לא לפחד להשתמש במוצרים מוכנים מוקפאים: כיום תמצאו מגוון של ירקות קפואים, קלופים וחתוכים. ניתן להשתמש בירקות הקפואים לבישול ללא כל חשש. (גם ערכם הבריאות נשמר) שימוש בירקות ממארזים מוכנים מקצר מאוד את זמן ההכנה (לא צריך לקלוף לשטוף ועוד).

9. רצוי להכיר את הרגלי האוכל של אורחים. במידה ולא יודעים האם האורחים שומרי כשרות או לא רצוי להכין קינוח אשר אינו בעייתי עם ארוחה בשרית כגון לפתן, סלט פירות, אגוזים ופירות מיובשים , הדגש הוא על פירות לוותר על קינוחים משמנת וגבינות. בצורה זו נמנעים מאי נעימויות.

10. לא להתבייש להאציל סמכויות: גם אם מחליטים שארוחת החג תהיה לפי טעמה של המארחת ישנן מנות שתמיד אפשר לבקש מאחרים וטעמן וסגנונן לא ישפיע על סגנון הארוחה. לא כדאי לבקש מאחרים להכין מנה עיקרית אך ניתן בקלות לבקש סלטים טריים או סלטים מבושלים. תוספות והשלמות לארוחת החג אשר גוזלות הרבה זמן והתעסקות מיותרת. עם זאת כאשר מבקשים מהאורחים שיביאו מנה או שתיים יש לבדוק האם הם שומרים כשרות או לא, כך תמנעו מאי נעימות אם מישהו שלא שומר כשרות יביא מנה אשר האורחים שומרי הכשרות לא יטעמו ממנה.

כיצד מתגברים על חיסרון הקמח?

יוצאי ספרד מתגברים על המחסור בקמח ובשמרים באמצעות הכנת מאכלים מדגנים, כגון אורז, חומוס ושעועית (למעט המרוקאים שאינם אוכלים חומוס בגלל צליל המילה "חומוס" המזכירה את המילה "חמץ").

יוצאי אשכנז אינם נוגעים ואינם אוכלים מוצרים אלו (אם כי היום ישנה פשרה שעל פיה אכילת הדגנים נחשבת למנהג ולא למצווה).

שני מוצרי מזון אלו מהווים פתרון קל ויעיל בקרב כל עדות ישראל, וכולם עושים בהם שימוש במהלך כל ימות חג המצות – קמח המצה והאגוזים על כל סוגיהם.

לשם הכנת מטעמים מסוימים טוחנים עד דק את האגוזים והם משמשים כתחליף לקמח. במאכלים אחרים משתמשים באגוזים שלמים, גרוסים או קצוצים.

קבלו מבחר מתכונים להכנת מנות לכל ימי החג כמו: קובה לפסח, טרין ירקות שורש ומוצרלה, עוגת אגוזים עשירה-אופרה וטרמיסו. היכנסו לפידיאף המצורף כאן לחצו עליו ואתם שם 

 

טיפסקל לשימוש נכון באגוזים

רצוי לשמור אגוזים במקרר או במקפיא.

אם יש לכם כמויות גדולות של אגוזים – רצוי לקלף אותם לפני האחסון.

יש לטחון או לגרוס אגוזים סמוך לשימוש.

העשירו את כופתאות הקניידלך עם כמות קטנה של אגוזים טחונים ועשבי תיבול

איך מתמודדים עם הרגלים ומסורת?

חג הפסח הוא חג המבוסס בעיקר על מסורת ועל הרגלים העוברים מדור לדור. ככול שעבר הזמן והפתיחות הקולינרית גדלה, תוך כך גם ריבו המיזוגיםהבין עדתיים.

שולחן החג המסורתי לובש ופושט צורה הנשען על שילובי מסורות שונות ממטבחים אתניים מגוונים תוך שימת דגש לבישול עילי -קריגורמה ביתי.

שילובים נפלאים אלו יצרו כך שלוחן אקלקטי מדהים ומעניין במיוחד. מתוך המורכבות הזו בכל חג אנו משתדלים לא לעבוד קשה להספיק ולהכיל ולהכין את כל הנדרש והדרוש לחג ובעיקרו להיות יעילים.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here