כאשר עברתי לגור בשרון, אחד הדברים אשר עזרו לי להיקלט היו התותים המדהימים שבצבצו כמעט בכל מקום בעיר ובשדותיה, לצדי השדות, בשולי הדרכים ובצמתים.

תותים גדולים ובשרניים, בצבע אדום עז.והטעם? פשוט נפלא! ביס ועוד ביס ובמהירות חוסלה הסלסילה ולא היה צריך להוסיף דבר.כך תשלבו את התותים עם שכבות מוס נהדר.

החומרים: ל- 7 כוסות

לשכבה ראשונה:

120 גרם תותים טחונים

2 כפות אבקת סוכר

7 תותים חותכים לקוביות

שכבה שנייה:

100 גרם תותים טחונים למחית

5 כפות אבקת סוכר

חלבון מ-1 ביצה

1 כף אבקת סוכר

60 גרם שמנת מתוקה מוקצפת

שכבה שלישית:

180 גרם שמנת חמוצה

1/2 כוס אבקת סוכר

גרגרי ווניל מ- 1/2 מקל וניל משובח

100 גרם שמנת מתוקה מוקצפת

 

הגשה אישית מפנקת
הגשה אישית מפנקת

אופן ההכנה: 

להכנת שכבה א'- מערבבים בקערה את התותים הטחונים עם אבקת הסוכר. מחלקים את קוביות התותים באופן שווה לכוסות, ומעליהם יוצקים מעט מהתותיםהטחונים. מאחסנים במקרר כשעה.

להכנת שכבה ב'- מערבבים בקערה את מחית התותים עם אבקת הסוכר. במערבל חשמלי מקציפים את החלבון עם כף אבקת סוכר, לקצף יציב ואחיד.

מבליעים את הקצף במחית התותים ומוסיפים את הקצפת המוכנה. מעבירים את המקצפת המוכנה לשק זילוף עם צנתר חלק, ומזלפים שכבת קציפה על השכבה הראשונה הנתונה בכוסות. מאחסנים במקרר לשעה.

להכנת שכבה ג'- מערבבים בקערה את השמנת החמוצה, אבקת הסוכר, הווניל. מוסיפים בתנועות קיפול את הקצפת, לקבלת קציפה חלקה. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים שכבה שלישית בכוסות. מצננים שוב במקרר.

מתכון באדיבותלשף־קונדיטור דידייה פרוזניאק צילום: שי בן אפרים

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here