

לכבוד פורים קבלו שלל רעיונות מקסימים לדברים שאפשר לשלב בתוך משלוחי המנות שלכם ( במקום להתרוצץ בין החנויות השונות ולשלם הרבה כסף על מה שכולם קונים ממילא)
יש תקופות שבהן הבית שלי נהיה כמרקחה. מדובר בעיקר על תקופות החגים, שבהן אני מארחת אנשים רבים ואף מכינה מתנות אכילות מעניינות:


ריבות, כבושים, מרקחות, עוגות ועוגיות, בקבוקי טעם וריח אסתטיים, ליקרים, ושמנים מתובלים. כמו כן, דברי מאפה שחיי המדף שלהם ארוכים יחסית בזכות אחסון במכלים מתאימים.
בשלנים רבים נרתעים מההתעסקות, אך ברגע שלומדים את הכללים הבסיסיים להכנה ואת סוד האריזה הופכים למכורים ממש לאירוח.
הודות לכך, בשנים האחרונות אני לא משתתפת במרדף אחוז התזזית אחר קניית מתנות לחג. מספר שבועות לפני המאורע אני נכנסת למטבח, מפשילה שרוולים ומתחילה בעבודה – הכנת מתנות טעימות שאפשר לנייד.
תקופה זו נפלאה מבחינתי: עוד מעט פורים, חג משלוחי המנות שצריך להכין. לכן, במקום לקנות את כל המארזים המוכנים אני נערכת בהתאם ומכינה מבעוד מועד מטעמים תוצרת בית שאותם אוכל לשלב בין שלל המאפים ואוזני ההמן (תוצרת בית, כמובן) על מנת להכניסם אל משלוחי המנות שלי.


ההתעסקות הזו במטבח שונה לחלוטין מאופן הבישול והאפייה השוטפים. כשמכינים מיני רקיחה, חשוב לדעת כיצד לשמר, לכבוש או לרקוח, ולאפות וגם איך לארוז את התוצרת הזו ולהגיש אותה בצורה יפה.
כמו שמקפידים על קניית החומרים לצורך ההכנה, כך עליכם להשקיע זמן, מרץ ובעיקר מחשבה יצירתית באשר לאופן האחסון וצורת האריזה של המתנה.
השתדלו להתאים את התשורה למקבל: מי שאוהב כבושים ישמח לצנצנת ביתית שנכבשה במיוחד למענו, והמכורים למתוקים יזכו אף הם למתנה ש"נתפרה" במיוחד עבורם.


טיפסקל להכנת המארזים
* אספו צנצנות ובקבוקים בגדלים שונים ובצורות מעניינות, וכן קופסאות פח בצורות ובהדפסים מקוריים שאפשר להגיש בהן עוגיות.
אני נוהגת לאסוף קופסאות פח של בונבוניירות בעלות צורות מעניינות, שניתן להגיש בתוכן עוגיות או עוגות מיוחדות. סוגרים את הקופסאות סוגרת בעזרת סרט דקורטיבי.
* כשמכינים ריבות וכבושים, כדאי לאחסן מראש חלק מהכמות בצנצנות קטנות שאפשר יהיה להגישן כמתנה, במקום לפתוח צנצנות גדולות ולסגור שוב ושוב.
כך תהיה לכם תמיד צנצנת מוכנה מיד להגשה.
* הדביקו על הצנצנות מדבקות יפות עם שם הריבה, תאריך ההכנה והזמן המקסימלי לשמירה. כך גם על קופסאות פח או קרטון עם העוגיות.
* קנו נייר עטיפה חום, נייר צלופן, רפיה, מספרי זיג-זג וקרטונים קטנים לכתיבת שם המוצר, הקדשות ואיחולים.
אפשר לקנות גם פיסות בד עם הדפס משובץ ולחתוך לריבועים או לעיגולים לפי גודל מכסי הצנצנות. כרכו סרט סביב הצנצנת והמראה הכפרי מושלם.


טיפסקל להצלחת המארזים
הכינו את העוגיות בגדלים קטנים מהצורה המקורית. קרי, להפוך אותן לעוגיות ביס קטנות וכך אפשר לקבל כמות גדולה של עוגיות, לחסוך בקלוריות אבל לא לוותר על המסורת והטעם הנפלא שלהן.
בפורים בדרך כלל מכינים ממתקים ממולאים. במטבח המזרח-אירופאי מכינים אוזני המן במלית פרג במטבח התורכי, בלקני מכינים מבחר מעמולים עם מלית תמרים או אגוזים.
במטבח העיראקי נוהגים להגיש את עוגיות הבעבע תמר ובמטבח הצפון אפריקאי חוגגים עם הספרה, המקרוט והדבלה.
עטרות נייר משוות מראה חגיגי במיוחד, אפשר לאפות עוגיות מיני בעטרות, או להניח עוגות בחושות.
הכינו ריבות תוצרת בית בצנצנות קטנות ונאות, ההכנה מהירה ופשוטה, זולה ונגישה ומאפשרת לכם לשמר את טעמם של התותים שאוטוטו מסיימים את העונה.
לפניכם המלצות למתנות קלות להכנה שאפשר לשלב המשלוח המנות שלכם.




הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק