מפגש אקראי במרכול חשף בפני תובנה חדשה: מסתבר שלא כולם משתגעים על המטבח כמו שחשבתי ולא את כולם מעניין הבישול והאפייה, או הדרך להכנת מאכל כזה או אחר,

גם עם כולם מדברים ומספרים בשבחו, יש כאלו שנכנסים למטבח, כמו שצינה בפני הגברת השבוע בסופר, "כי צריך להכין משהו לבני המשפחה, כי צריך לאכול," ואז שלפה במרץ מתוך המקפיא שקית של קציצות דגים ביתיות.

היא הצביעה על התמונה המאוד מושכת ואמרה: את רואה, זה נראה ביתי טעים וקל להכנה ולא מצריך ממני המון שעות עבודה. ואל תביטי בי כך! לא כולם כמוך או שהם מאסטר שף! ".

היא המשיכה נמרצות לשטוח בפני את משנתה כשהיא מדגישה שהיא מעדיפה להגיש בביתה לבני משפחתה דגים במקום בשר בקר, ואינה רוצה להסתבך בהכנתם ולכן היא מחפשת את הדרך הקלה והמהירה.

הופתעתי מאוד מהדברים היות שלאחרונה אני מסתובבת עם תחושה שהפכנו למעצמת בישול? בכל מקום ובכל ערוץ טלוויזיה תוכניות בישול מסוגננות ומושקעות, (איני רוצה להתייחס כלל לגבי התכנים ואיכות התוכניות.)

תוסיפו את הספרים, המגזינים הקולינרים, מדורי האוכל בעיתונים ומה שקורה ברשת החברתית ותקבלו את התחושה שכולם כל היום מבשלים, אופים ונהנים בלי הכרה.

ניסיתי להסביר לה בעדינות שעדיף להכין את קציצות הדגים במטבח הביתי תוך שימוש בדגים טריים ואיכותיים, אך זה לא עזר. ניסיתי אף להסביר שלפעמים נחמד להכין מטעמים ביתיים ובכלל לפתח את היצירתיות שלנו תוך כדי הבישול והאפייה.

אמרתי שלדעתי העבודה במטבח די מחבקת ויוצרת סביבה נפלאה לקשר מיוחד ואחר עם בני המשפחה. לדאבוני, לא הצלחתי לשכנע אותה. לכן החלטתי לייחד את המתכון לגברת מהסופר שאוהבת דגים אבל מפחדת.

זו מנה מיוחדת ומרשימה להגשה, המראה שלה מטעה והיא אינה מורכבת כלל. מכינים מראש את הרטבים והממרח ואז ההכנה לוקחת מקסימום 10 דקות.

החומרים: ל-1- מנות ליותר יש להכפיל את הכמויות

רוטב ויניגרט עגבניות:

5 עגבניות חלוטות חתוכות לקוביות

מיץ מהעגבניות וגרעיני עגבניות לשמור

2 כפות מיץ לימון

10 יח' עלי נענע קצוץ

קורט מלח

שמן זית לפי הצורך

לקרם שעועית:

1 כוס שעועית לבנה בובס מושרת יום קודם

1/3 כוס שמן זית.

מיץ לימון מלח ופלפל לפי הטעם

לגרמולטה:

1 צרור גדול פטרוזיליה קצוץ דק

פלפל חריף ירוק כפית

גרידת לימון לימון וחצי

1 לימון מיץ לימון

מלח לפי טעם

1 שן שום קטנה מגוררת

שמן זית עד לכיסוי

לדג:

210 גרם פילה לוקוס חתוך לקוביות בינוניות

מעט שמן זית לטיגון

להגשה:

1 יח' עגבנייה חרוכה על אש גלויה וחתוכה לפלחים

 

שישליק דג בקרם שעועית לבנה וסלט עגבניות
שישליק דג בקרם שעועית לבנה וסלט עגבניות

אופן ההכנה:

לרוטב הויניגרט – בקערה שמים את כל המוצרים למעט שמן הזית. מזלפים שמן זית באיטיות תוך כדי ערבוב. עד לקבלת רוטב אחיד.

להכנת קרם השעועית – מניחים בסיר את השעועית מכסים במים, מוסיפים את השמן ומבשלים עד לריכוך.

מצננים וטוחנים בבלנדר מוסיפים מעט מיץ לימון ומלח לפי הטעם. וטועמים ומתקנים תיבול אם הרוטב סמיך מידי אפשר לדלל מעט בעזרת מנוזלי בישול השעועית.

מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. מטגנים במחבת את קוביות הדג מכל הצדדים . מורחים את הקוביות ברוטב הגרמולטה.

מניחים בתבנית ומכניסים לתנור לצלייה כ-5-7 דקות. מסדרים את פלחי העגבנייה החרוכים לחימום בתנור.

להגשה – מחממים את הקרם שעועית מורחים כף או שתיים של קרם על צלחת ההגשה מניחים מעל את קוביות הדג, ומברישים

שוב במעט רוטב הגרמולטה מסדרים על קוביות הדג פלחי עגבנייה חרוכה. מזלפים מעל רוטב ויניגרט עגבניות מגישים חם.

 

  • טיפסקל להגשת דגים

הגישו כל מנת דג עם לימון – שילוב מנצח שעושה פלאים לדג.

הכלל הראשון בהגשת דגים לילדים הוא הכנת דגים שאין בהם אדרות כלל, כמו סול או נסיכת הנילוס באיכות טובה.

המתכון המיוחד באדיבות שף עובד אלפיה, מסעדת "הירקון 99" מלון דן תל אביב. צילום יורם אשהיים

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here