פירות-צלויים

אפשר גם אחרת לפנכם משהו מתוק לסיום הארוחה ברוח המנגל והצלייה על האש רק שהפעם היו אלו שיפודי פירות.

כמובן שאפשר לשנות ולגוון בפירות אחרים. מכינים רוטב לפי טעמכם כאן הוא על בסיס תות ויוצקים על השיפודים

החמים טעים ומתוק.

 

צלייה-על-מחבת-פסים

 החומרים ל- 5-6 מנות

3  בננות

3  אפרסמונים

3   אפרסקים

1 אננס טרי

3 כפות סוכר חום

לרוטב התותים:

300 גרם תותים טריים

לעיטור עלי נענע טריים

 

שיפודי פירות ורוטב תותים
שיפודי פירות ורוטב תותים

אופן ההכנה:

חותכים את הפירות לקוביות גסות ומשפדים במרווחים שווים. בוזקים על הפירות סוכר חום באופן שווה. צולים את שיפודי הפירות על הגריל בחום בינוני כ-2-3 דקות מכל צד.

להכנת רוטב התותים: טוחנים את התותים ומסננים. מעבירים לקלחת, מבשלים ומצמצמים את הרוטב  על להבה קטנה לכ-10 דקות לקבלת רוטב סמיך.

להגשה: מניחים את השיפודים ומעטרים ברוטב התותים החם. מקשטים עם גבעול נענע טרייה.

 

יוצקים את הרוטב ונהנים
יוצקים את הרוטב ונהנים

המתכון באדיבות המסעדן דוד אדא ממסעדת לילי 24  צילום: אנטלי מיכאלו

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here