כאשר אתם צולים על האש בשרים אפשר גם להכין מנות המשלבות בשר וירקות בדקת אחרת ומקורית. קבלו רעיון, קחו פשטריות מלאו במלית בשר וצלו על האש או מנגל תופתעו מהתוצאה.

שיפודי פטריות ממולאות

החומרים: ל-5-6 מנות

1 סלסילת פטריות פורטובלו

1/2 כוס פירורי לחם

400 גרo בשר טחון

1 חופן פטרוזיליה קצוצה

1 גבעול בצל ירוק קצוץ

1/4 כפית מלח

קורט פלפל

1/4 כוס יין אדום

שמן זית

אופן ההכנה: 

מסירים את ״הרגליים״ של הפטריות, קוצצים דק ומערבבים בקערה יחד עם פירורי הלחם, הבשר הטחון, הפטרוזיליה, הבצל הירוק, המלח, הפלפל והיין.

צריכה להתקבל עיסה בצקית. אם העיסה יבשה מדי מוסיפים מעט יין. ממלאים את הפטריות ומהדקים. משפדים במרווחים שווים.

בוזקים על הפטריות מעט שמן זית וצולים על הגריל (כשהמילוי כלפי מעלה) עד שהבשר משנה צבעו ועד להזהבה כ-2-3 דקות.

 

רוטב לימוני

אפשר להכין רוטב ולהגיש לצד הפטריות הממולאות והצלויות:

החומרים: ל-5-6 מנות

מיץ מלימון אחד

1/4 כוס שמן זית כתית איכותי

3 שיני שום

1/4 צרור כוסברה קצוצה

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה: 

טוחנים את כל החומרים במעבד מזון. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל ומגישים לצד הדג.

המתכון באדיבות דוד אדא ממסעדת לילי 24.צילומים: אנטולי מיכאלו

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here