שוק טלה במילוי פריקה, חמוציות ורימונים

שולחן החג הוא חלון הראווה של המטבח שלנו: מניחים עליו את המנות המושקעות, המרהיבות והטעימות ביותר שישמחו את לב היקרים לנו

לכבוד ראש השנה, שעומד בפתח, שפע של מנות שיעשו לנו ספתח מוצלח לשנה החדשה

שוק טלה במילוי פריקה, חמוציות ורימונים בצליה איטית עם סלט עשבים וצנוניות

החגים עומדים בפתח ויש להיערך אליהם בזמן. אתם בוודאי כבר יודעים מי מתארח אצל מי בערב החג וכעת נותר להגיע למלאכה המורכבת מכל: הכנת התפריט לארוחת החג.

בעבר היו ארוחות החג בנויות משלל מנות מסורתיות, שעברו מדור לדור והכנתן הייתה ארוכה ומורכבת ודרשה דיוק ומיומנות מקצועית שרק לסבתות שלנו היו.

אולם בשנים האחרונות אנחנו רואים שילובים מסקרנים ומעניינים בין מנות החג המסורתיות ובין מגמות הבישול העדכניות, ששמות דגש רב על הבישול הבריא.

השנה החלטתי להציע לכם לשלב בארוחת החג שלכם, בנוסף למנות המסורתיות והמוכרות, גם מנות חדשניות,הכוללות את סמלי החג ומשלבות טעמים ירושלמיים.

גייסתי לעזרתי את השף הירושלמי מוטי אוחנה, ממסעדת "החצר" ו"מדיטה". השף אוחנה, בוגר בית הספר הגבוה לבישול קורדון בלו, מקפיד לשלב בין סגנונות בישול ולהתאימם

לטעם הישראלי, תוך שילוב בין המטבחים הים תיכוניים של אזורנו ומיזוגם עם ההשפעות הישראליות העכשוויות, האתניות והמסורתיות, תוך שהוא מקפיד על שימוש במיטב

התוצרת המקומית ועל בחירה קפדנית של חומרי גלם איכותיים.

במפגש הבישול במסעדתו רקחנו יחד כמה מנות מושקעות ומיוחדות לשולחן החג: כיסני אמפנדס במלית כבדים וחבושים, שוק טלה במלית פריקה ורימונים,

מנת דג עם ריבת פלפלים עוקצנית ופיקנטית, פרגיות במלית מנגולד וקייל, סלט רענן עם שפע עשבי תיבול, ענבים, רימונים ושקדים, ומנה מתוקה, שהיא מחווה לתפוח בדבש,

המשלבת סירופ מתוק כמו דבש ללא דבש והמון המון תפוחים עסיסיים בניחוח קינמון וטימין. נברך שהלוואי שתהיה לנו שנה מתוקה וטעימה, שהשולחן שלנו יהיה תמיד מלא ודלתנו פתוחה.

גייסתי לעזרתי את השף הירושלמי מוטי אוחנה, ממסעדת "החצר" ו"מדיטה"
גייסתי לעזרתי את השף הירושלמי מוטי אוחנה, ממסעדת "החצר" ו"מדיטה"

 

שוק טלה במילוי פריקה, חמוציות ורימונים

החומרים  ל-8 מנות

200 גרם פריקה מושרת למשך שעה במים

1 מקל קינמון

מים עד כדי כיסוי גרגרי הפריקה

1 חופן נענע קצוצה

1 חופן פטרוזיליה קצוצה

1 חופן בצל ירוק קצוץ

50 גרם חמוציות מיובשות

גרגרים מרימון אחד

1 כפית פלפל אנגלי טחון

1 כפית כמון

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 שוק טלה (יש לבקש מהקצב להסיר את עצם הירך ולהשאיר את עצם השוק בלבד) 1.5-2 ק"ג

2 כפות שמן זית

 

שוק טלה במילוי פריקה, חמוציות ורימונים
שוק טלה במילוי פריקה, חמוציות ורימונים

לסלט:

1 פלפל חריף פרוס דק

1 בצל סגול פרוס דק

1 צרור פטרוזיליה מופרדת לעלים

1 צרור נענע מופרדת לעלים

10 צנוניות פרוסות דק

3-2 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

מבשלים את הפריקה במים עם מקל קינמון עד לריכוך. מסננים את המים, מוציאים את מקל הקינמון, מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים לפריקה את עשבי התיבול,

החמוציות והרימונים ומתבלים בפלפל אנגלי, כמון, מלח ופלפל ומערבבים.

ממלאים את השוק טלה בפריקה, וסוגרים בעזרת שיפוד עץ, מורחים אותו בשמן זית, מתבלים עוד במלח ופלפל. מניחים את השוק הממולא בתבנית, מכסים  בנייר כסף ואופים

בתנור כשלוש שעות בטמפרטורה של 160 מעלות, עד שהשוק מתרככת.

להכנת הסלט – מניחים בקערה את כל המרכיבים, מתבלים ומניחים חופן על כל פרוסת שוק טלה.

מוציאים את השוק מהתנור ומניחים אותה על קרש חיתוך, ממתינים  לפחות כ-10 דקות כשהיא  מכוסה. פורסים את השוק ומעל כל פרוסה מניחים את הסלט.

 

צילומים: אבירם חסון / טיים ארט

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here