שוקולטה וניל
Jump to recipe

המשקה החם המושלם לערב קר הוא השוקולטה, עם המון שוקולד, וניל, מרשמלו ותוספות טעימות נוספות

החורף שהגיע שולח אותנו להכין מטעמים המקנים תחושה חמימה, כמו מרקים ותבשילים עשירים בדגנים וקטניות, ובראשם החמין אשר אותו מכינים מיד עם הגשם הראשון. אך לא פעם בימים הקרים כשאנו צופים בסרט, מכורבלים בשמיכה על הספה, אנו מחפשים את החום במשקה ולא במאכל.

במקרה כזה אפשר להכין תה מתובל בעשבי תבלין, חליטות חמות, פה ושם קפה, שוקו וסיידר תפוחים. הפעם בחרתי להתמקד במשקה מפנק במיוחד שוקולטה.

להכנת השוקולטה צריך להצטייד בחומרי גלם בסיסיים: זה מתחיל תמיד עם החלב, שאליו אפשר להוסיף סוכר או אבקת אגוזים לקבלת טעם עמוק ועשיר. חשוב לבחור בשוקולד מריר או חלב איכותי ולהשתמש בכמות גדולה בשביל הטעם. ניצוק את החלב החם על השוקולד, ועכשיו ערבוב מהיר ואחיד עד לקבלת משקה סמיך וחלק.

אפשר ללגום אותו כפי שהוא או להעשיר עם המון תוספות מפנקות לפי טעמכם: קצפת, פירורי עוגה, פירורי שוקולד, קינמון, מרשמלו, חטיפי שוקולד ועוד. לגימה אחת מכל הטוב הזה, כרבולית שתעטוף אותנו, חימום דולק ומוזיקת רקע של גשם – כך אני אוהבת את החורף שלי.

 * For the English recipe scroll down * 

שוקולטה וניל
שוקולטה וניל

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

שוקולטה וניל

החומרים: (ל-6 מנות)

4 כוסות חלב

2 כפות קורנפלור

150 גרם שוקולד מריר (או חלב, לפי הטעם), שבור לקוביות

4 כפות אבקת קקאו

3/4-1/2 כוס אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

שוקולטה וניל
שוקולטה וניל

להגשה:

לזילוף – 1 כוס קצפת מוכנה

לבזיקה – מעט קינמון טחון

לפיזור – מרשמלו קטנטנים

למבוגרים אפשר להוסיף במשקה ליקר שוקולד או ליקר קפה

אופן ההכנה:

יוצקים את החלב לקלחת בינונית, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב כשהחלב עדיין קר כדי שלא ייווצרו גושים.

מחממים על אש בינונית. מוסיפים את קוביות השוקולד ומערבבים היטב.

מוסיפים לקלחת את אבקת הקקאו, אבקת הסוכר ותמצית הווניל. מנמיכים את הלהבה ובוחשים עד לקבלת משקה חלק וסמיך.

טועמים ומתקנים את המתיקות לפי הטעם. ממשיכים לבשל תוך ערבוב במשך מספר דקות עד להסמכה אחידה ומסירים מהלהבה.

יוצקים את המשקה לכוסות רחבות או גבוהות. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים מעל המשקה תלוליות של קצפת. מעטרים בחופן מרשמלו, ומפזרים מעט קינמון טחון או מעטרים בגבישי שוקולד ותוספות טעימות אחרות לפי טעמכם.

סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: כרבע שעה

סוג המנה: חלבי

שוקולטה וניל
שוקולטה וניל

 

Now that winter is here, the days are short and the nights are cold. This means it’s the perfect time to prepare filling soups and stews filled with lots of healthy legumes and grains, or even a cholent to serve on Shabbat. But some evenings, when you come home, all you feel like having is a steaming hot drink.

Sometimes, you feel like making a strong black or green tea, a light herbal concoction or apple cider. And of course, there’s always good ol’ coffee, chocolate

The most important rule to follow when making hot chocolate is to only use quality raw materials. This includes the type of milk you pick, as well as the nuts, vanilla and – it goes without saying – the highest quality chocolate. Then, all you need to do is give the pot a good stir and wait until the mixture has reached the exact thickness you desire.

Next, is the most fun part of all – picking the toppings. You can add whipped cream, cookie crumbs, chocolate shavings, marshmallows, cinnamon or even orange zest. All it takes is one sip from a glass of this heavenly potion to make you appreciate the wonderful gift of wintertime. Enjoy!

 

 

 

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here