

המשקה החם המושלם לערב קר הוא השוקולטה, עם המון שוקולד, וניל, קצפת ועוד תוספות טעימות נוספות. להכנת השוקולטה צריך להצטייד בחומרי גלם בסיסיים: זה מתחיל תמיד עם החלב, שאליו אפשר להוסיף סוכר או אבקת אגוזים לקבלת טעם עמוק ועשיר. חשוב לבחור בשוקולד מריר או חלב איכותי ולהשתמש בכמות גדולה בשביל הטעם. ניצוק את החלב החם על השוקולד, ועכשיו ערבוב מהיר ואחיד עד לקבלת משקה סמיך וחלק.
אפשר ללגום אותו כפי שהוא או להעשיר עם המון תוספות מפנקות לפי טעמכם: קצפת, פירורי עוגה, פירורי שוקולד, קינמון, מרשמלו, חטיפי שוקולד ועוד. לגימה אחת מכל הטוב הזה, כרבולית שתעטוף אותנו, חימום דולק ומוזיקת רקע של גשם – כך אני אוהבת את החורף שלי.
* For the English recipe scroll down *
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם


החומרים: (ל-2 מנות)
2 כוסות חלב
2 כפיות קורנפלור (ועוד כפית למעוניינים במשקה סמיך יותר)
1/2 כוס מים קרים
2 כפות סוכר
1 כפית אבקת קקאו
1 כף שקדים מולבנים
1 כפית ליקר שוקולד
100 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד לבן
להגשה:
1/2 כוס קצפת מוכנה
1 כדור פררו רושה, חצוי לשניים


אופן ההכנה:
בתוך כוס חלב קר שמים את הקורנפלור ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
יוצקים לקלחת בינונית, מוסיפים את שאר החלב ומניחים על להבה נמוכה-בינונית ומבשלים. יוצקים את המים אל צלוחית, מוסיפים את הסוכר והקקאו ומערבבים לבלילה. מוסיפים באיטיות ותוך כדי ערבוב מהיר לחלב ומבשלים במשך דקה שתיים, עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מוסיפים את השקדים והליקר ומערבבים היטב.
מסירים מהלהבה ומוסיפים את שני סוגי השוקולד. מערבבים עד לקבלת משקה חלק וסמיך.
יוצקים אל הכוסות. מניחים כף מהקצפת המוכנה במרכז המשקה ומעטרים בחצאי פררו רושה.
סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין
לפינוק והשלמת ההגשה הכינו:
עוגיות מקלות וניל פריכות
החומרים: (לכ-20 עוגיות)
200 גרם חמאה רכה או מחמאה
1/2 כוס אבקת סוכר
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל משובחת
1 כפית קליפת לימון, מגוררת
2.5 כוסות קמח, מנופה
1/4 כפית אבקת אפייה
1 כף אבקת קורנפלור
קורט מלח
להוספה:
1-2 כפות אבקת קקאו מנופה


אופן ההכנה:
מניחים בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה את החמאה, אבקת סוכר, הביצה, תמצית הווניל, קליפת התפוז או הלימון. מערבלים במהירות בינונית. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הקורנפלור והמלח, ומערבבים לבצק אחיד ונוח לעבודה. לשים את הבצק. במידת הצורך אפשר להוסיף עוד מעט קמח. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה עד שעה. מחלקים את הבצק לשניים, לחלק אחד מוסיפים מעט אבקת קקאו לקבלת גוון שוקולד. יוצרים משני סוגי הבצקים רצועות דקיקות ומלפפים אותם אחד בשני. חותכים לקטעים באורך של 20-25 ס"מ ואופים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך 20 דקות. מגישים לצד המשקה החם.
The most important rule to follow when making hot chocolate is to only use quality raw materials. This includes the type of milk you pick, as well as the nuts, vanilla and – it goes without saying – the highest quality chocolate. Then, all you need to do is give the pot a good stir and wait until the mixture has reached the exact thickness you desire.
Next, is the most fun part of all – picking the toppings. You can add whipped cream, cookie crumbs, chocolate shavings, marshmallows, cinnamon or even orange zest. All it takes is one sip from a glass of this heavenly potion to make you appreciate the wonderful gift of wintertime. Enjoy!
Ingredients
- 2 cups milk
- 2 tbsp cornflour (or 3 tbsp if you like it thick)
- ½ cup cold water
- 2 tbsp sugar
- 1 tsp cocoa powder
- 1 tbsp slivered almonds
- 1 tsp chocolate liqueur
- 100 g milk chocolate
- 50 g white chocolate
- Toppings:
- ½ cup whipped cream
- 1 Ferrero Rocher chocolate ball, cut in half
Instructions
- Add the cornflour to one cup of cold milk in a glass and mix well until smooth.
- Pour the milk and cornflour mixture into a medium pot with the other cup of the milk and heat over a low flame. Pour the water into a bowl and then add the sugar and cocoa powder. Mix well. Slowly add this to the milk mixture in the pot while stirring quickly. Cook for another minute or two until it reaches the desired thickness. Add the almonds and liqueur. Mix well. Remove from the flame and add both types of chocolates. Mix well and then pour into glasses. Add a big dollop of whipped cream on each glass and then place half of the Ferrero Rocher chocolate ball in the middle of the whipped cream.
- Level of difficulty: Easy.
- Time: 15 minutes.
- Status: Dairy.
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק