שוקולד ,חג אהבה

יום האהבה הוא תירוץ מצוין להכין ריבועי שוקולד, שהם גם טעימים וגם יפים, ולפנק איתם את אהוביכם

היום, ה- 14 בפברואר, נחוג ברחבי העולם חג האוהבים ולנטיין, או יום ולנטינוס הקדוש. החג הנוצרי אומץ גם בארץ ונחגג כאן כיום האהבה, בנוסף לחגיגות של יום האהבה העברי, המצוין בט"ו באב.

אם לומר את האמת, בהתחלה לא חשבתי להתייחס ליום זה. אולם לאור מתקפת הבקשות לה זכיתי בשבוע האחרון, להמלצות למתוקים מפנקים לאוהבים, החלטתי גם אני  להצטרף לאווירה הרומנטית. וכך, תוך כדי זמזום מילותיו של יוסי גמזו, "אילו כל האוהבים תלו בכוכבים בלילה זה את מבטם…  ", וכשהלחן של נחצ'ה היימן מתנגן במוחי,הכנתי ריבועי שוקולד מפנקים ויצירתיים, שמתאימים בדיוק למצב הרוח המאפיין יום זה.  הרעיון  לקינוח התגבש לכדי ביצוע בעקבות קבלת תמונה חביבה של ריבועי לבבות שוקולד ובמרכזן ביגלה מצופה ומעוטר בלבבות.  לצד התמונה נכתב "פסקל, כזה אני רוצה להכין לחבר שלי . יש לך את המתכון אולי ?! " בסוגרים הוסיפה "מצאתי את זה ברשת אך לא מבינה איך מכינים".

הבטתי היטב על התמונה, ואחרי חשיבה הגעתי למסקנה שההכנה מאוד פשוטה. קניתי את המצרכים הדרושים לפי דעתי, נכנסתי למטבח וניסיתי  להכינו תוך שאני מגניבה  מידי פעם מבטים אל התמונה. אחרי ניסיון שני זה צלח. שלחתי את המתכון לבחורה שביקשה את המתכון, כדי שתוכל להכין אותו לאהובה. בטוחה שהיא תכין אותו לאהובה. הממתק אינו דורש עבודה, הקצפה, בחישה, אפייה, ציפויים וקרמים  ובכול זאת מפתיע ומיוחד.

החלטתי שגם לכם מגיע המתכון שהוא קל, פשוט, מהיר ויצירתי. ברור לי שתספיקו עוד היום להכינו ולהגישו  לאוהבים שלכם.

 

שוקולד לבבות בייגלה

 

טיפסקל חשוב להצלחה:

ביגלה בצורת שמיניות חשוב מאוד כי זה מה שקובע את צורת הלבבות.

אבקת רוייאל אייסינג לבנה אפשר גם ורוד או תכלת . אני בחרתי להשתמש בלבן. האבקה קלה להכנה נוחה לעבודה יש במיכל גם שקית זילוף כך שזה מאפשר נוחות בעבודה.

השתמשתי בתבנית 21+21 ס"מ, ללא דפנות גבוהות כ – 2 ס"מ (כך קל יותר לחלץ את השוקולד מהתבנית)  , אם רוצים להשתמש בתבנית גדולה יותר יש להכפיל את כל הכמויות מראש. מצאתי שכמות השוקולד היא מספיקה לקבלת ריבועים בעובי של כמעט ס"מ . אם אתם רוצים ריבועים עבים יותר של שוקולד הוסיפו עוד חבילת שוקולד על מה שכתוב כאן במצרכים.

 

שוקולד סיפור אהבה

החומרים ל- 25 ריבועי שוקולד

300 גרם שוקולד מריר

2 כפיות שמן קוקוס או שמן רגיל

25 יחידות ביגלה שמניות מלוחות ( מאוד חשוב צורת השמונה של הבייגלה שום ביגלה אחר אינו מתאים)

1 קופסת אבקת רוייאל אייסניג לבן ( קונים בחניות המתמחות למוצרי קונדיטוריה)

סוכריות קישוט בצורת לבבות ( במרכולים או בחניות המתמחות)

 

שוקולד לבבות בייגלה
לבבות שוקולד ובייגלה

אופן ההכנה:

מניחים את השוקולד בכלי זכוכית ומוסיפים את שמן הקוקוס או השמן. ממיסים במיקרוגל בשתיים שלושה פולסים . מידי פעם מערבבים עד להמסת השוקולד עם השמן ולקבלת מרקם אחיד. יוצקים את כל השוקולד אל התבנית מרופדת בנייר אפייה  (הנייר צריך להיות בדיוק בגודל המשטח. ללא שוליים.

מחכים מספר שניות ומסדרים טורים של בייגלה שמניות ברווחים שווים ובאותו הכיוון. ממיסים את הרוייאל אייסינג בהתאם להוראות ההכנה ומכניסים לשקית הזילוף המצורפת. חותכים במספרים את הקצה ליצירת חור קטן ( היזהרו לא ליצור חור מידי גדול. אחרת לא תצליחו לשלוט על הזילוף).

זלפו את רוייאל האייסנג במרכז שמניות הבייגלה כך שתקבלו לב בתוך הבייגלה. אתם אמורים לצפות את חלקי השמינייה של הבייגלה הפנימיים הסתכלו בצילום. בדרך זו ממלאים את כל הבייגלה. ממתינים מספר שניות ומניחים במרכז כל לב של בייגלה, סוכריית לב במרכז. אם קשה לכם למרכז את סוכריית הלבבות. היעזרו בפינצטה. הכניסו למקרר לצינון לפחות שעה.

הוציאו מהמקרר, הניחו את משטח השוקולד עם הלבבות על משטח עבודה. בעזרת סכין חדה או משוננת חתכו ריבועים של שוקולד. הקפידו על שוליים אחידים ושווים. מתקשים בחיתוך חממו קלות את הסכין וחיתכו.

הגישו כמו שזה או הכניסו לשקיות צלופן סגרו בסרט והגישו לאהובים עליכם. חג אהבה שמח לכולם.

ברור שתספיקו עוד היום להכינם ולהגישם. ריבועי שוקולד

 

שוקולד לבבות בייגלה
אורזים בשקיות צלופן

 

 

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here