שבלול בצק עלים מהמטבח הבלקני. ניתן להכין כמובן את הבצק או לקנות מוכן. זהו מאפה פריך ונפלא הכורך יחד בפשוטות תרד וגבינה התוצאה המתקבלת מפנקת את החך.

החומרים: לשבלול אחד גדול או שניים בינוניים

1 חבילה (400 גרם) עלי תרד
1 חבילה (400 גרם) בצק עלים קנוי
250 גר' גבינה בולגרית 5% שומן או יותר, מפוררת
200 גר' גבינה צהובה, מגוררת
1 ביצה, טרופה
2 טיפות שמן
1/2 כוס שומשום

אופן ההכנה: 

חולטים את עלי התרד 4-3 דקות במים רותחים, מוציאים וסוחטים היטב מהמים.

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה דק ומלבני.

מניחים לאורך העלה בצד אחד את עלי התרד והגבינות ומגלגלים לגלילה ארוכה.

יוצרים מהגלילה צורת שבלול (ספירלה) ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

טורפים ביצה ושמן ומברישים את השבלול בתערובת.

מפזרים מעל שומשום ואופים 40-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צ' .

רצוי לבדוק ולהשגיח על המאפה היות והחום בין סוגי התנורים שונה.

 

  • טיפסקל
    אפשר להחליף את התרד בתפוחי אדמה מבושלים ומעוכים.

לקבלת שבלולים קטנים, חלקו את הבצק ל-6-5 חלקים ורדדו כל חלק למלבן נפרד. חלקו את המלית בין השבלולים.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here