פסטל קון קארנה/שבלול ממולא בבשר ארוחת הבוקר המסורתית של שבת בבוקר, המוכרת בבתים מסורתיים כ"קידוש קטן" הפכה מזמן לארוחת בראנץ' ("בוהריים" בעברית), מכיוון שמבחינת השעה אוכלים אותה בשעות הבוקר המאוחרות או בשעות הצהריים המוקדמות.

בדרך כלל לכבוד השבת אני מכינה מבחר לחמניות בצורות שונות ובטעמים מגוונים. לפעמים אני בוחרת להכין לארוחה זו דווקא מציות מסורתיות האופייניות לתוניסאים ("גלט"), ומגישה אותן עם מבחר סלטים קטנים, ביצי חמין חומות וטעימות, קציצות ממולאות ועוד עינוגים.

בארוחת הבוקר של שבת לכל עדה יש את מטעמיה המיוחדים, כל מטבח והניחוחות והמנהגים השמורים לו. יש המגישים מבחר מזטים, אחרים משלבים בין דגים לקדירות בשר ושאר מטעמים שהתבשלו כל הלילה בסיר החמין, כמו ביצים חומות. תמיד מלווה הארוחה במאפים כמו כיסני בצק, לחמים, לחמניות או כופתאות מיוחדות.

כיום לשמחתי ניתן למצוא בארוחות הבוקר של שבת שילובים מעניינים של מאכלי עדות מפורסמים עם מנות ישראליות טיפוסיות. לצד מאכלים אתניים מוכרים ומסורתיים מונחים מיני מאפה מודרניים, שיחד יוצרים פסיפס של טעמים נפלאים.

החלטתי להשתמש בבצק עלים מוכן ולהכין ממנו מנה פשוטה ונהדרת מהמטבח הבולגרי ומהספרדי ירושלמי. זו גלילת בשר ארוכה שממנה יוצרים שבלול אחד גדול או כיסוני בשר בצורת מעטפת, עיצוב שונה מגרסת הסהרונים המוכרת והחביבה. לצמחונים ניתן להכין  את המנה על בסיס בצל ופטריות. אם אתם דחוקים בזמן, מספיק שתכינו את השבלול והכניסו אותו לתנור וכך תיחסך מכם ההתעסקות בעיצוב כיסנים בודדים.

פסטל קון קארנה/שבלול ממולא בבשר

החומרים: לשבלול גדול

1/4 כוס שמן

2 בצלים גדולים, קצוצים דק

400 גר' בשר בקר (צוואר), טחון דק

מלח ופלפל, לפי הטעם

1/4 כפית קינמון

100 גר' צנוברים

1 ביצה

1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה

1 חבילה (400 גר') בצק עלים קנוי

1 ביצה, טרופה

1/2 כוס גרגרי שומשום

1 כף גרגרי קצח

 

 

אופן ההכנה: 

מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר, מפוררים ומטגנים עד שהוא משנה צבע לאפרפר.

מכסים את המחבת ומבשלים 7-6 דקות על להבה בינונית, לספיגת הנוזלים.

מוסיפים מלח, פלפל וקינמון ומטגנים 2-1 דקות. מסירים מאש, מוסיפים צנוברים, ביצה ופטרוזיליה ומערבבים.

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה דק ומלבני. מניחים לאורך העלה בצד אחד את המלית ומגלגלים לגלילה ארוכה. יוצרים מהגלילה צורת שבלול (ספירלה) ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מברישים את השבלול בביצה ומפזרים מעל שומשום וקצח. אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות צ' כ- 10 דקות.

מנמיכים את החום ל- 200 מעלות צ' וממשיכים לאפות עוד כ-30 דקות.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here