

בחרתי להציע לכם מתכון טעים במיוחד המובא כאן בעקבות בקשות מבני בייתי, שכמו כל הצעירים נמצאים ברשתות החברתיות, ושם מבצבצים לאחרונה שבלולי הקינמון. הרמתי את הכפפה והכנתי את שבלולי הקינמון המבוקשים או כפי שהם מוכרים בשם סינבון, עם בצק שמרים רך ועדין, על בסיס חמאה עם המון קינמון וסוכר אשר הופכים באפייה לקרמל מתקתק בניחוח מזמין. את כל הטוב הזה ציפיתי בקרם גבינה ויוגורט.
לפני שתכינו את הסינבון, יש שני דברים שכדאי שתדעו: הציפוי הוא על בסיס יוגורט, אך אתם יכולים להכינו רק עם גבינת שמנת עשירה (פשוט חסכתי קצת בקלוריות). הדבר השני הוא שאתם יכולים להפוך את הסינבונים לפרווה, אם תחליפו את החמאה במחמאה או שמן ולא תצפו בגבינה. ריח הקינמון ומתיקות הסוכר במאפה השמרים כבר יעשו את העבודה.


לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי מחכה לכם :)
שבלולי קינמון / סינבון בציפוי יוגורט גבינה בטעם וניל
החומרים: (לתבנית מרובעת 25X25 ס"מ)
25 גרם שמרים טריים
1 כוס חלב, פושר
1/2 כוס סוכר
½4 כוסות קמח, מנופה
2 ביצים L
1 כפית תמצית וניל משובחת או קליפת לימון, מגוררת
1/4 כפית מלח
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
לפיזור:
1/2 1 כוסות סוכר רגיל או כהה דחוס או שילוב של שניהם
3 כפות גדושות קינמון
100 גרם חמאה, מרוככת מאוד (שניתן יהיה למרוח במברשת)


לציפוי יוגורט גבינה:
50 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
1/2 חבילת גבינת שמנת ״פילדלפיה״, בטמפרטורת החדר
1 גביע יוגורט (150 גרם) טבעי
2-1 טיפות תמצית וניל (לא הכרחי)
1/2-3/4 כוס אבקת סוכר, לפי הטעם
אופן ההכנה:
שמים בקערת מערבל חשמלי את השמרים, החלב והסוכר, מערבבים קלות ומשהים בקערה כעשר דקות. מוסיפים את הביצים ומערבבים בעזרת וו לישה. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבול. מוסיפים את תמצית הוניל והמלח. תוך כדי ערבול מוסיפים לסירוגין את קוביות החמאה, כל פעם קובייה עד שהיא נטמעת בבצק היטב. ממשיכים ללוש כעשר דקות או עד שהבצק הופך אחיד.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לתפוח במשך כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו. בקערית נפרדת מערבבים את הסוכר והקינמון.
מערבבים את כל חומרי הציפוי בקערה עם מטרפה או מערבל ידני, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. שומרים במקרר.
מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן רחב בעובי של 1/2 מ״מ. מורחים את החמאה הרכה על כל הבצק, מפזרים את הסוכר והקינמון ומהדקים קלות בידיים אל משטח הבצק.
מגלגלים את הבצק מהצד הקרוב אליכם אל הצד המרוחק מכם לגלילה (רולדה). פורסים את הגלילה לפרוסות – כ-12-14 פרוסות, תלוי בתבנית שבה אתם משתמשים.
מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומסדרים את הפרוסות על צידן הרחב, כך שרואים את ספירלת הבצק עם הקינמון כמו פרוסות שבלול. מסדרים אותן בנוחות זו לצד זו ומניחים להתפחה עוד 20 דקות. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-25 דקות, או עד הזהבה והשחמה יפה. מוצאים מהתנור. טורפים היטב את הציפוי ששמרנו במקרר ומורחים אותו על הסינבונים בעזרת כף או מרית ומגישים.
דרגת קושי: בינוני
זמן הכנה: כשעה וחצי
סוג המנה: חלבי
סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
Ingredients
- 25 gr. fresh yeast
- 1 cup milk, at room temperature
- ½ cup sugar
- 4 ½ cups flour, sifted
- 2 large eggs
- 1 tsp. vanilla or lemon zest
- ¼ tsp. salt
- 100 gr. butter, cut into cubes, at room temperature
- Toppings:
- 1 ½ cups sugar or brown sugar, or a combination of the two
- 3 heaping Tbsp. cinnamon
- 100 gr. butter, very soft (so that it can be brushed on)
- Yoghurt icing:
- 50 gr. butter, at room temperature
- ½ package Philadelphia cream cheese, at room temperature
- 1 tub (150 gr.) plain yoghurt
- 1-2 drops of vanilla (optional)
- ½ - ¾ cup powdered sugar
Instructions
- Add the yeast, milk and sugar to the bowl of an electric mixer fitted with a dough hook and mix gently. Then, let the mixture sit for 10 minutes. Add the eggs and continue mixing. Add the flour while mixing. Add the vanilla and salt. Next, add the butter cubes one at a time, only adding the next one when the previous one has been mixed in well. Continue mixing for another 10 minutes.
- Cover the dough with plastic wrap and let it rise for 1 hour or until it doubles in volume.
- In a separate bowl, mix the sugar and cinnamon together.
- Combine all of the icing ingredients together in a bowl and mix well by hand until it’s smooth. Place in the fridge.
- Sprinkle your work surface with a little flour, then roll out the dough into a rectangle that is ½ mm thick. Spread the butter on the dough, then sprinkle with the sugar and cinnamon. Press down gently with your hands to push the sugar and cinnamon into the dough.
- Starting with the side closest to you, roll up the dough into a log shape. Slice the log into 12- 14 slices, depending on the size of the pan you’re using.
- Line your tray with baking paper, then arrange the slices on their side, so that the swirl faces up. Let the dough rise for another 20 minutes, then bake in an oven that has been preheated to 180° for 25 minutes, or until they turn golden brown. Remove from the oven. Take the icing out of the fridge and beat it. Then, brush it on the cinnamon swirls and serve.
- Level of difficulty: Medium.
- Time: 1.5 hours.
- Status: Dairy.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק