שבלולי קינמון | סינבון בציפוי יוגורט גבינה בטעם וניל
Jump to recipe

בחרתי להציע לכם מתכון טעים במיוחד המובא כאן בעקבות בקשות מבני בייתי, שכמו כל הצעירים נמצאים ברשתות החברתיות, ושם מבצבצים לאחרונה שבלולי הקינמון. הרמתי את הכפפה והכנתי את שבלולי הקינמון המבוקשים או כפי שהם מוכרים בשם סינבון, עם בצק שמרים רך ועדין, על בסיס חמאה עם המון קינמון וסוכר אשר הופכים באפייה לקרמל מתקתק בניחוח מזמין. את כל הטוב הזה ציפיתי בקרם גבינה ויוגורט.

לפני שתכינו את הסינבון, יש שני דברים שכדאי שתדעו: הציפוי הוא על בסיס יוגורט, אך אתם יכולים להכינו רק עם גבינת שמנת עשירה (פשוט חסכתי קצת בקלוריות). הדבר השני הוא שאתם יכולים להפוך את הסינבונים לפרווה, אם תחליפו את החמאה במחמאה או שמן ולא תצפו בגבינה. ריח הקינמון ומתיקות הסוכר במאפה השמרים כבר יעשו את העבודה.

 

שבלולי קינמון | סינבון לפני הציפוי
שבלולי קינמון | סינבון לפני הציפוי

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי מחכה לכם :)

שבלולי קינמון / סינבון בציפוי יוגורט גבינה בטעם וניל

החומרים: (לתבנית מרובעת 25X25 ס"מ)

25 גרם שמרים טריים

1 כוס חלב, פושר

1/2 כוס סוכר

½4 כוסות קמח, מנופה

2 ביצים L

1 כפית תמצית וניל משובחת או קליפת לימון, מגוררת

1/4 כפית מלח

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

לפיזור:

1/2 1 כוסות סוכר רגיל או כהה דחוס או שילוב של שניהם

3 כפות גדושות קינמון

100 גרם חמאה, מרוככת מאוד (שניתן יהיה למרוח במברשת)

שבלולי קינמון | סינבון בציפוי יוגורט גבינה בטעם וניל
שבלולי קינמון | סינבון בציפוי יוגורט גבינה בטעם וניל

לציפוי יוגורט גבינה:

50 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

1/2 חבילת גבינת שמנת ״פילדלפיה״, בטמפרטורת החדר

1 גביע יוגורט (150 גרם) טבעי

2-1 טיפות תמצית וניל (לא הכרחי)

1/2-3/4 כוס אבקת סוכר, לפי הטעם

אופן ההכנה:

שמים בקערת מערבל חשמלי את השמרים, החלב והסוכר, מערבבים קלות ומשהים בקערה כעשר דקות. מוסיפים את הביצים ומערבבים בעזרת וו לישה. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבול. מוסיפים את תמצית הוניל והמלח. תוך כדי ערבול מוסיפים לסירוגין את קוביות החמאה, כל פעם קובייה עד שהיא נטמעת בבצק היטב. ממשיכים ללוש כעשר דקות או עד שהבצק הופך אחיד.

מכסים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לתפוח במשך כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו. בקערית נפרדת מערבבים את הסוכר והקינמון.

שבלולי קינמון | סינבון בציפוי יוגורט גבינה בטעם וניל

מערבבים את כל חומרי הציפוי בקערה עם מטרפה או מערבל ידני, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. שומרים במקרר.

מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן רחב בעובי של 1/2 מ״מ. מורחים את החמאה הרכה על כל הבצק, מפזרים את הסוכר והקינמון ומהדקים קלות בידיים אל משטח הבצק.

מגלגלים את הבצק מהצד הקרוב אליכם אל הצד המרוחק מכם לגלילה (רולדה). פורסים את הגלילה לפרוסות – כ-12-14 פרוסות, תלוי בתבנית שבה אתם משתמשים.

מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומסדרים את הפרוסות על צידן הרחב, כך שרואים את ספירלת הבצק עם הקינמון כמו פרוסות שבלול. מסדרים אותן בנוחות  זו לצד זו ומניחים להתפחה עוד 20 דקות.  אופים  בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-25 דקות, או עד הזהבה והשחמה יפה. מוצאים מהתנור. טורפים היטב את הציפוי ששמרנו במקרר ומורחים אותו על הסינבונים בעזרת כף או מרית ומגישים.

שבלולי קינמון | סינבון בציפוי יוגורט גבינה בטעם וניל

דרגת קושי: בינוני

זמן הכנה: כשעה וחצי

סוג המנה:  חלבי

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here