

עוגת גבינה ושוקולד בספל אישי תסחט מחמאות רבות ותפתיע את האורחים בשולחן החג
לפעמים נראה שסביב עוגות הגבינה ישנה הילה. כולם מחפשים את המתכון להכנת עוגת גבינה אולטימטיבית, המושקעת, זו שלא נופלת אחרי האפייה ונראית הכי גבוהה , ממש כמו בחלונות הראווה בקונדיטוריה.
ישנן טכניקות הכנה מאוד בסיסיות לעוגות הגבינה. ברגע שמבינים את היסודות והסודות להכנתן, מקבלים תוצאות מצוינות, ומכאן אפשר להמשיך לאלתר וממש כמו קונדיטור מדופלם לגוון, לשלב טעמים ולהיות יצירתיים.
הרשת מלאה בשלל טיפים לאפיית עוגות גבינה, אך הסוד הראשון להצלחה להתייחס לאפייתה כאל אפיית עוגה בחושה. כלומר, בהתחלה נותנים לה לעלות לשיא הגובה, ואז מייבשים אותה בחום נמוך יותר לצורך התייצבות.
שיטה זו "חותמת" את פני שטח העוגה בקרום אפוי. קירור של כמה שעות במקרר משלים את פעולת הייצוב.
הפעם בחרתי להציע לכם עוגת גבינה מעניינת ולא שגרתית, שלא דורשת עבודה מורכבת. בחרתי בעוגת גבינה בשני צבעים ולהגישה בדרך שונה מהמקובל.
הרעיון הוא להכין את עוגת הגבינה ללא הבסיס, ולזלף אותה לספלי קפה בצורת שבלול (ספירלה) בצבעי שחור לבן. כך, במקום להגיש ספל קפה, מגישים ספלי עוגת גבינה.
השיטה הזו מונעת מאיתנו להפריז בקלוריות מאחר שהיא מאפשרת לנו לשלוט על כמות העוגה שנאכלת. וכמובן, יופייה של המנה וטעמה המוצלח מפתיעים את האורחים. טוב, הכל בזכות ספל קפה קטן
בלילה לבנה
500 גרם גבינה לבנה 9% שומן
350 גרם שמנת חמוצה
50 גרם קורנפלור (עמילן תירס)
200 גרם סוכר
2 ביצים
1/2 כפית מיץ לימון טרי
מספר טיפות תמצית וניל איכותית
בלילה שוקולד
300 גרם גבינה לבנה 9% שומן
150 גרם שמנת חמוצה
100 גרם סוכר
3 ביצים
30 גרם קורנפלור (עמילן תירס)
1/2 כפית מיץ לימון טרי
מספר טיפות תמצית וניל איכותית
40 גרם אבקת קקאו (רצוי הולנדי כהה)
לעיטור
סוכריות שוקולד לבן וחום או אבקת סוכר


להכנת בלילה לבנה – מערבבים מערבל חשמלי את הגבינה והשמנת החמוצה במהירות נמוכה.מגבירים מעט את המהירות ומוסיפים את הביצים בזו אחרי זו.
מערבבים בקערה נפרדת את הקורנפלור והסוכר, ומוסיפים אל קערת המערבל יחד עם מיץ הלימון והווניל. בקערה נפרדת מכינים את בלילת השוקולד באותה הדרך, ולא שוכחים להוסיף את אבקת הקקאו לתערובת. מעבירים כל בלילה לשק זילוף או לקנקן עם פייה צרה.
משמנים היטב את הספלים. ממלאים חצי כוס מהבלילה הלבנה, יוצקים למרכז מבלילת השוקולד, כך שתכסה שני שליש משטח הלבן, חוזרים לבלילה הלבנה ומזלפים מעל השוקולד ומסיימים עם בלילת שוקולד במרכז.
כך שנקבל ארבע טבעות שתים לבנות ושתיים שוקולדיות.מחממים את התנור ל– 150 מעלות. מרתיחים מים ויוצקים בזהירות שכבה דקה של מים לתבנית אפייה.
מכניסים את הכוסות לתוך התבנית עם המים (נדרשות שתי תבניות) ואופים במשך 25 דקות.
מוציאים את התבניות מהתנור ומניחים על משטח ישר. מצננים כשעתיים.
מעטרים בסוכריות או אבקת סוכר ומגישים קר.
החומרים ל- 15 ספלי קפה מפורצלן
המתכון באדיבות השף קונדיטור עופר גל מבוטיק סנטרל צילום: הדס ניצן
- טיפסקל לעוגות גבינה
כדי לשלוט על במספר הקלוריות, אפשר להשתמש בגבינות עם אחוזי שומן נמוכים ולהחליף את השמנת ביוגורט.
יש להתחיל את האפייה בחום גבוה של 200 מעלות במשך 10 דקות, ולאחר מכן לעבור לחום נמוך של 160 מעלות להמשך אפייה.
הניחו בתנור תבנית אפיה עמוקה עם מים רותחים, כדי לשמור על לחות בזמן האפייה.
רצוי להעביר סכין בין דפנות העוגה לאחר כ-15 דק אפייה כדי לאפשר לעוגה להמשיך לתפוח ללא חשש לסדקים או נפילה.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק