שקשוקה סלק

הכנת  השקשוקה מאפשרת יצירת שלל טעמים  על בסיס אחד,  וזאת הודות לתוספות שניתן לצרף לרוטב. בין שאלה  גבינות, ירקות, עוף, בשר ובין שאלה תבלינים שונים, ההצלחה מובטחת.

המיוחד במנה זו הוא שאנו יכולים להתחיל איתה את היום, בארוחת בוקר לצד סלטים ושלל גבינות ומאפים,  או לסיים איתה את היום בארוחת ערב קלילה ולא מחייבת.

שַקְשוּקָה סלק ירוק ופלפלים צהובים

החומרים ל-4  מנות

1/2-1/4   כוס שמן

2 פלפלים חריפים, מנוקים, שטופים וחתוכים לקוביות קטנות

2 פלפלים צהובים , מנוקים, שטופים וחתוכים לקוביות קטנות

6 שיני שום, קלופות, שטופות, כתושות או קצוצות

1 בצל קצוץ דק

1 עגבניות בינוניות בשלות, שטופות וחתוכות לקוביות בינוניות

6-4 עלי מונגולד (סלק ירוק ) חתוך לרצועות ( ללא הגבעול הירוק רק העלים)

מלח לפי הטעם

1/2 כף פלפל שחור

4 ביצים

אופן ההכנה:

מחממים את השמן במחבת בינונית מעל להבה גבוהה. מוסיפים את קוביות הפלפלים, את השום, הבצל הקצוץ, העגבנייה, ורצועות הסלק  בוחשים ומנמיכים את הלהבה.

מאדים מספר דקות עד שהירקות התרככו באופן אחיד. מדי פעם מערבבים. מתבלים במעט מלח פלפל שחור .

מבשלים כ- 7-10 דקות. פותחים את הביצים ומטילים אותן למרכז התבשיל. מבליעים בכף את החלבונים לתוך הרוטב, ומשתדלים לשמור את החלמונים בשלמותם.

מבשלים עד שהביצים נקרשות. מורידים מן האש ומגישים חם.

השקשוקה מאפשרת יצירת שלל טעמים על בסיס אחד

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ – רובין

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here