ממרחים בראים ומיוחדים לכרכיכים

כריך מושלם לילדים

רק לא שוקולד/הממרח המושלם

שנת הלימודים בפתח ואיתה השאלה: איזה כריך נשלח עם הילדים? לכבוד החזרה לשגרה

כמה המלצות לממרחים בריאים וקלים להכנה, שישדרגו כל סנדוויץ

1 בספטמבר הוא תאריך מיוחד שמסמל התחלה חדשה שמלווה בהמון התרגשות. פתיחת שנת הלימודים מקבלת ביטוי עם שפע ההכנות לקראתה, גם במחלקת המזון.

כיום יותר מתמיד, מקפידים  ההורים על איכות הכריך, כך  שיהיה בעל ערכים תזונתיים גבוהים ולא רק טעים ומתוק כמו שהילדים אוהבים.

הם כבר לא מסתפקים בכריך עם ממרח שוקולד, אלא משקיעים זמן ומחשבה בבניית החלק הקולינרי עבור ילדיהם.

כריכים יכולים להוות ארוחה שלמה, משביעה, מזינה וטובה, צריך רק לדעת כיצד להכין אותן נכון. הרעיון הוא לצאת מהקופסה ולשנות את הכריך הרגיל, להשקיע בממרחים טובים ובתכולה הנכונה.

אבל לפני הכל, כדי להצליח לבנות תפריט נכון מבחינה תזונתית לארוחת עשר או לצהריים, לילדים שנשארים בבית הספר עד השעות המאוחרות, צריך קודם כל לבדוק ולבחון היטב מה הילדים אוהבים לאכול. אחר כך יש להקפיד על שימוש בחומרים איכותיים וטריים ולשלב פירות וירקות.

עבור מאות אלפי ילדים ובני נוער שחוזרים השבוע לספסלי הלימודים, בחרתי לייחד את המדור לכריכים, וליתר דיוק לממרחים.

ממרחים טעימים

בעיני רוחי ראיתי את תרעומת ההורים, שלא יחבבו את הרעיון להתחיל בהכנות ארוכות ליצירת ממרחים מיוחדים,

לכן גייסתי לעזרתי את השף אלון ליפנסקי מביסטרו BROWN במתחם G תל אביב. הרעיון שהוביל אותנו היה ליצור ממרחים מעניינים ועשירים, בעלי ערך תזונתי גבוה,אבל שיהיו פשוטים וקלים להכנה ושאפשר יהיה להכין אותם מראש ולאחסן אותם במקרר.

הממרח הוא למעשה הדבק שמפגיש בין הכריך למלית. הציר המחבר. הוא אוסף, מחבק ומכיל את הטעמים. הוא משלב ומשלים את המרקמים והופך כריך פשוט לאיכותי. מגוון הממרחים והמטבלים שאפשר להכין מירקות וקטניות הוא עצום. בחרתי להגיש לכם כמה הצעות. אתם מוזמנים לשנות ולשלב את הממרחים והגבינות המוצעים כאן, בהתאם לטעמם של הילדים שלכם.

הקפידו לשלב מבחר ירקות בכריך. תחילה שלבו ירקות שטעמם אהוב על ילדכם, ובהדרגה הוסיפו ירקות חדשים על מנת לחשוף אותם לטעמים שונים. כך נתחיל את שנת הלימודים באהבה ועם טעם של בית.

רצוי להכין מראש  את הממרחים ומאחסנים אותם בצנצנות במקרר.

כריך מושלם

טיפסקל לאירגון ויעול: 

לממרחים:

כל ממרחים מחזיקים מעמד במקרר, בצנצנת סגורה הרמטית עד שבוע.

הימנעו משימוש באותה סכין למריחה בשני ממרחים שונים.

תוקף ממרח הגבינות זהה לתוקף המצוין על קופסת הגבינה שבה השתמשתם להכנתו.

את הממרחים המתוקים אפשר להעשיר בתבליני שונים בהם קינמון, זנגביל, וניל ועוד.

להכנת ממרח שוקולד בריא, שלבו ממרח חרובים באחד ממרחי הטחינה.

הממרח והתוספת
הממרח והתוספת

 להכנת הכריכים:

חשוב להכין מראש. הכינו מראש את הממרחים האהובים על בני הבית והתוספות  כמו ירקות חתוכים וקלויים הנשמרים בכלי

עם סגירה הרמטית. גבינות קשות, ביצים (קשה או חביתה), נקניקים ) ועוד.

חשוב ליצור עניין לכן צרו שילובים מעניינים בין פרוסות לחם רגיל ,לכהה, פיתות, ולחמניות מיוחדות כדי לגוון ולעניין.

חשוב להרכיב ולהכין את הכריכים כך  שיהיה לילד קל ונוח לאחוז בו.

לא להכין כריכים  עבים מדי, כדי שלא יהיה לילד קשה לנגוס בכריך.

אצל הצעירים רצוי לחתוך את הקשה של הלחם.

שימו לב להרכבת הכריך שלכם כך שיהיה נוח וגמיש ולא יתפרק ברגע שהילד יאחוז בו.

לילדים בוגרים אפשר לשלב סלט טונה וסלטים פיקנטיים ומיוחדים שהוכנו מראש.

חשוב ורצוי לעטוף בצורה נוחה ונאה את הכריכים לשם כך השתמשו בנייר שעווה, פרגמנט שאינו נדבק או נצמד לכריך ויכול  לשומר על טריות מלאה של כל המרכיבים.

לילדים בוגרים אפשר לעטוף את הכריכים ביריעת פלסטיק ניצמד.

בנוסף היום קיימים מארזים מפלסטיק קשיח נוחים לאיחסון הכריך ומאפשרים שימור מרבי על איכותו וגמישותו של הכריך.

כמו כן מאפשר אריזה של ירקות חתוכים ופירות חתוכים ושטופים כך שניתן לצייד את הילדים גם עם ירקות ופירות. וכמובן לא לשכוח בקבוקי מים.

שילובים מעניינים לביס מושלם
שילובים מעניינים לביס מושלם

טחינה גולמית, אגוזי מלך ודבש

החומרים ל- צנצנת של  350 מ"ל

 מאפשרת הכנת   10-15  כריכים

200גרם טחינה גולמית מעולה

30גרם אגוזיי מלך

30 גרם דבש

אופן ההכנה :

מניחים בקערה את הטחינה הגולמית. קוצצים דק את אגוזי המלך, מוסיפים אל הטחינה ומערבבים.

יוצקים  בהדרגה את הדבש ובוחשים לקבלת מרקם אחיד. מעבירים לצנצנת וסוגרים היטב. שומרים  במקרר עד לשימוש.

גבינה לבנה וקרנבל עישבי תיבול

החומרים ל- צנצנת של  350 מ"ל

מאפשרת הכנת  10-15  כריכים

15 עליי אורגנו

15 עליי נענע

5 עליי בזיליקום

250 גר' גבינה לבנה 5%

מלח פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את כל עשבי התיבול ומייבשים במייבש (כמו זה לייבוש עלי חסה) או במגבת.

קוצצים דק את כל עשבי התיבול ומניחים בקערה בינונית. מוסיפים את הגבינה, המלח והפלפל ומערבבים היטב לקבלת מרקם אחיד טועמים ומתקנים תיבול.

מעבירים לצנצנת, סוגרים היטב ושומרים במקרר עד לשימוש.

טפנד זיתי קלמטה ונענע

החומרים ל- צנצנת של  350 מ"ל

מאפשרת הכנת  10-15  כריכים

220 גרם קלמטה ללא גלעינים

30 גרם נענע

3-2 כפיות  שמן זית (לפי הטעם והמרחם הרצוי)

אופן ההכנה:

קוצצים דק את זיתי הקלמטה המגולענים ומניחים בקערה. קוצצים דק את עלי הנענע ומוסיפים לקערה.

מערבבים ומוסיפים שמן זית תוך ערבוב . עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מעבירים לצנצנת ומכניסים למקרר עד לשימוש.

הקפידו על גיוונים גם בסוג הלחמים
הקפידו על גיוונים גם בסוג הלחמים

"טחינת" שקדים וסילאן

החומרים ל- צנצנת של  350 מ"ל

מאפשרת הכנת  10-15  כריכים

80 גרם שקדים מולבנים, טחונים דק עד כדי אבקה

180 גרם טחינה גולמית

50 גרם סילאן

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד לקבלת מרקם חלק. ומעבירים לצנצנת . סוגרים ושמורים במקרר עד לשימוש.

גבינות ועגבניות צלויות

החומרים ל- צנצנת של  350 מ"ל

מאפשרת הכנת  10-15  כריכים

150 גרם פטה

50 גרם גבינה לבנה 5%

50 גרם ממרח עגבניות מיובשות

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד לקבלת מרקם חלק. ומעבירים לצנצנת . סוגרים ושמורים במקרר עד לשימוש.

 

מה מכילים הכריכים בצילומים? 

ג'בטה לבנה – ממרח עגבניות מיובשות ביצה קשה וחסה אדומה וירוקה.

לחמניית חיטה מלאה – טפנד זיתי קלמטה וירקות אנטיפסטי

לחם כפרי – גבינת שמנת ועישביי תיבול, חביתה, עגבנייה ומלפפון ירוק

צילומים: שי בן אפריים

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here