רצועות לחמניות מפותלות ומתובלות

סיפורו של לחם , חלות או לחמניות משלבים פשטות וטעם מושלם בו זמנית. ההכנה נעשית בעזרת מרכיבים בסיסיים שנמצאים תמיד במטבח הביתי: קמח, מים, שמן, מלח וחומר התפחה. משילוב נכון של אלו אפשר ליצור מגוון לחמים, לחמניות וחלות,  שאותם ניתן להעשיר בתוספות מלוחות או מתוקות . בצק שמרים הוא נוח וקל לעבודה, פשוט ובסיסי ובכל זאת מושלם.  הבצק נוח ונפלא ללישה ידנית, אך אני בעיקר מכינה אותו במערבל חשמלי עם וו הלישה. חשוב להקפיד ולתת לבצק לנוח פעמיים לפני האפייה. בנוסף אפשר להקנות ללחם מרקמים מפתיעים בעזרת סוגי קמחים שבהם משתמשים, למשל קמח כוסמין וקמח מלא. שימוש נכון בנוזלים ובחומרי ההתפחה, הקפדה על טמפרטורה וזמני התפיחה מאפשרים ליצור סוגים שונים של לחמים, חלות ולחמניות שונים. הניחוח המתפשט בכל חלקי הבית בשעת האפייה, יוצר ללא מילים – אך עם המון טעם – תחושה של משפחתיות. הפעם בחרתי להכין  לחמניות כרצועות בצק מפותלות וארוכות המוגשות כשהן מתובלות בשום, פטרוזיליה או רוזמרין, רצוי להכין אותן בתבנית מלבנית. הלחמניות נאפות צמודות זו לזו, הן ממש מחוברות אחת לשנייה.  הסועדים בוצעים אותן במהלך הארוחה.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אתכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

רצועות לחמניות מפותלות ומתובלות
רצועות לחמניות מפותלות ומתובלות

טיפסקל לשימוש בשמרים

50 גרם שמרים טריים – 2 כפות גרגרי שמרים יבשים.

אפשר להשתמש בשמרים טריים בקובייה או בגרגירים. מספיק לערבב את גרגירי השמרים בקמח, אין צורך להמיס בנוזל ואו להתסיס אותם קודם לעבודה.

לשמרים היבשים יש חיים ארוכים. שומרים אותם במקרר או במקפיא וכך תמיד יש שמרים בבית.

 

רצועות לחמניות מפותלות ומתובלות

החומרים: לתבנית מלבנית

3 כוסות קמח, מנופה

1 כף שמרים מיובשים

1 כף סוכר או דבש

1/4 כוס שמן

1 כוס מים פושרים

1/2 כפית מלח

להברשה:

ביצה טרופה + 3-2 טיפות שמן

 

רצועות לחמניות מפותלות ומתובלות
רצועות לחמניות מפותלות ומתובלות

לפיזור:

4 ענפי רוזמרין חתוך לקטעים

לתערובת עשבי התיבול והשום:

1/2 כוס שמן זית מעולה

6 גבעולי פטרוזיליה או קצוצים דק

6 שיני שום, קצוצות דק

מלח פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מניחים בקערת מערבל חשמלי את הקמח, השמרים, הסוכר והשמן ומתחילים בלישה עם וו לישה, תוך הוספה הדרגתית של המים. לשים במשך כשתי דקות עד שהבצק אחיד וחלק. מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד את הבצק כארבע דקות נוספות.

משהים לתפיחה במקום חמים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק ל-14-12 חלקים שווים, יוצרים מכל חלק רצועה בעובי 1 וחצי ס"מ ומלפפים את הרצועה כבורג. בדרך זו מכינים את כל הרצועות . מסדרים את לחמניות הבורג בתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה, כשהן צמודות אחת לשנייה. (ניתן לעצב את הלחמניות לכדורים קטנים, שאותם מסדרים בתבנית). מניחים במקום חמים להתפחה במשך 10 דקות.  מברישים בביצה הטרופה את הרצועות ומפזרים סביב את עלי הרוזמרין. מפזרים סביב

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך 25-20 דקות, או עד אשר קיסם הננעץ במרכז הלחמניות יוצא נקי ויבש. מוציאים את התבנית על רשת ברזל.

מערבבים בקערית את עשבי התיבול, השום ושמן הזית. נוטלים מהתערובת בעזרת מברשת ומברישים היטב את הלחמניות בעודן חמות. שופכים על פני הלחמניות את שארית התערובת. מגישים פושר למרכז השולחן, והסועדים מוזמנים לבצוע את הלחמניות המחוברות והמתובלות.

 

רצועות לחמניות מפותלות ומתובלות
רצועות לחמניות מפותלות ומתובלות

סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here