

החיבור המושלם בין רצועות עוף וירקות. תבשיל עשיר וקל להכנה, שהופך למנה מצויינת לארוחת צהרים עבור הילדים. בעיקר כאשר אתם דחוקים בזמן וצריכים להכין ארוחה צהרים לילדים במהירות.
רצועות חזה עוף אפונה וגזר
החומרים: ל-6-4 מנות
3 כפות שמן קנולה
500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
1 בצל גדול חתוך לרצועות
3 שיני שום כתושות
2-3 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לטבעות
1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
1/4 כפית הריסה או פלפלת אדומה מתוקה
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 1 כוסות אפונה קפואה
1/2 2 -3 כוסות מים
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים מספר דקות עד שלגווןלבן. מוציאים אל צלחת .
מוסיפים את רצועות הבצל ומטגנים 4-5 דקות. מוסיפים את השום, פרוסות הגזרים, ומאדים כ-5 דקות ומערבבים היטב.
מוסיפים את קוביות העגבנייה ואת רצועות העוף ומערבבים. מתבלים בהריסה,הכמון,הכורכום, מלח ופלפל, מערבבים ויוצקים חצי מכמות הנוזלים.
מכסים ומביאים לרתיחה מוסיפים את האפונה ואת יתר הנוזלים מכסים ומבשלים כ- 15 דקות על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה טועמים ומתקנים תיבול וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
מגישים חם על מצע של גרגרי אורז לבן מבושל.מעטרים בעלי פטרוזיליה.


סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
אפשר להכין גם עם נתחי פרגית?
הי יעל
כן