רצועות בצק שזורות ומסולסלות זו בזו

עשרות גרסאות  יש לעוגיות השבקייה (סבקייה), עוגיות המעוצבות מהמטבח המרוקאי.

מדובר ברצועות בצק ששזורות ומסולסלות זו בזו, רק שלעיתים הרצועות נחתכות בסכין והן חלקות בקצותיהן, ולפעמים משוננות כשהן נחתכות בגלגלת לחיתוך מעוצב.

גם טכניקות הסלסול והחזקת הרצועות לפני הטיגון מגוונות.

בתום הטיגון עוגיות השבקייה עוברות טבילה בסירופ סוכר ויש מי שמעטר אותן  בזרעי שומשום, בפיסטוקים גרוסים או בסוכריות צבעוניות.

משלבים את רצועות הבצק זו בזו
משלבים את רצועות הבצק זו בזו

החומרים: ל- 40-35 עוגיות בינוניות

לבצק:

500 גרם קמח, מנופה

1 כף סוכר

1/2 כף מלח

1/2 כוס שמן

1 כף חומץ

2 טיפות מי ורדים (מזהר)

קורט אבקת סודה לשתייה

1 -1/4 1  כוסות מים

שמן לטיגון עמוק

לסירופ:

1/2 ק"ג סוכר

1/2 1 כוסות מים

מיץ מ-1 לימון

לעיטור (לא הכרחי):

1/2 כוס זרעי שומשום, סוכריות צבעוניות או פיסטוקים קצוצים

 

מטגנים בשמן החם
מטגנים בשמן החם

אופן ההכנה:

שמים את הקמח בקערה,  ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את יתר החומרים תוך לישה, עד לקבלת בצק אחיד וחלק מכסים ומשהים בצד כ- 25 דקות.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח  לעלה דק בעובי 1/2 ס"מ. מגלגלים את העלה מהצד הקרוב אליכם אל הצד המרוחק לגלילה.

משהים בצד כ-5-7 דקות. חותכים את הגלילה לפרוסות ברוחב 3 ס"מ.  מרדדים שוב את הפרוסות למשטח מרובע. בעזרת סכין או גלגלת משוננת יוצרים במשטח הבצק כחמישה חתכים.

מחממים שמן בסיר  לטיגון עמוק. מרימים את הרצועות ממשטח הבצק, רצועה כן ורצועה לא, וכורכים אותן אחת בשנייה.

יוצרים  רצועות מצולבות כמו פרח. מניחים על תבנית מקומחת או מרופדת בנייר אפייה, או על משטח סיליקון. בדרך זו מכינים את שאר הבצק.

מטגנים את העוגיות בשמן החם משני הצדדים כד לגוון זהבהב. מוציאים אל נייר סופג.

שמים את כל חומרי הסירופ בסיר ומבשלים כ- 25 דקות עד לקבלת סירופ צמיגי. טובלים את העוגיות בסירופ המוכן ומוציאים מיד. מקשטים בזרעי שומשום או בסוכריות צבעוניות.

 

טובלים בסירופ ומעטרים
טובלים בסירופ ומעטרים
  • טיפסקל עם איזה שמן נטגן?

עם איזה שמן נטגן? את הטיגון העמוק כדאי לבצע בשמן קנולה או תירס,

ולא בשמן זית. לא רק בגלל הטעם, אלא גם בשל העלויות הגבוהות.

  • טיפסקל סופרים קלוריות?

הכינו עוגיות קטנות או בנוניות. ממש בגודל ביס שניים.

כך אפשר לשלוט על הקלוריות ולהנות מהן בלי ייסורי מצפון.

שבקייה מעוטרת
שבקייה מעוטרת

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here