ריבת קוביות תפוזים, בתום הבישול מקבלים את קוביות התפוזים צמיגים כמעט כמו סוכרית קונפיטורה מתוקה עם מרירות קלה מקליפת התפוז – מרמלדה. הריבה נשמרת במזווה או במקרר.

החומרים: ל- 2 צנצנות של 500 גרם

1 ק"ג תפוזים

5 כוסות סוכר

1/2 1 כוסות מים

1/2 לימון

 אופן ההכנה:

מקרצפים ושוטפים את הקליפות היטב. חוצים את התפוזים לשניים וסוחטים את המיץ. חותכים את קליפת התפוזים יחד עם שאריות התוך לקוביות קטנות.

מניחים בסיר רחב את הסוכר והמים ומבשלים. מוסיפים את מיץ הלימון, חותכים את הלימון הסחוט לפרוסות מוסיפים לסיר ובוחשים היטב יחד עם הסוכר והמים. מבשלים על להבה בינונית כ-30 דקות.

עם רתיחת הנוזלים, מוסיפים את מיץ התפוזים ופרוסות קליפות התפוזים. ממשיכים לבשל כשעה ורבע –וחצי, תוך השגחה ובחישה עד אשר העסיס מתאדה בחלקו ונעשה צמיג וסמיך.

מצננים היטב את המרקחת המוכנה, מעבירים לצנצנות, מכסים ברדיד אלומיניום ואחר סוגרים היטב את המכסה.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here