לכבוד המימונה מכינים במטבח המרוקני שלל ריבות עשירות, מגוונות ומיוחדות. ייחודה של ריבה זו בטעמה המזכיר טעם פירות מיובשים. על אותו עיקרון אפשר להכין ריבה מתפוזים.

החומרים: ל-2 צנצנות של 500 גרם

1 ק"ג תפוז ננסי – תפוז סיני קטן קומקוואט

5 כוסות סוכר

3 שקיות סוכר וניל

4 כוסות מים

1/4 כוס מיץ לימון

 

אופן ההכנה: 

מנקים ושוטפים את התפוזים היטב. בעזרת מזלג מחוררים כל תפוז ומנחים בקערה רחבה בוזקים מעל את כל הסוכר וסוכר הווניל.

מכסים ביריעת פלסטיק ניצמד ומשהים בסוכר יומיים שלושה או עד שהסוכר מתמוסס היטב עם המיץ הניגר מהתפוזים.

שמים את התפוזים בסיר על נוזליו מוסיפים את המים. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כשעתיים. מנמיכים את הלהבה מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבשל כעד לקבלת סירופ עדין וסמיך.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

9 תגובות

  1. היי פסקל, מכיוון שאין מתכוני ריבות טובים יותר משלך :-) , אז בעקבות ריבת תות ותפוזים שלך, אני רוצה להכין את הריבה הזו. כמה זמן לבשל אחרי הוספת מיץ לימון ? כי נראה שחסר המידע הזה במתכון

    • הי עינב
      כתבתי שם עד לקבלת סירופ צמיג . זה משתנה בהתאם לאיכות הפרי וכמות הפקטין בו בדרך כל זה בין 30 -40 דקות במקרה הגרוע.

    • הי אפשר
      בדקי את דרגת הצמיגות אולי אינך צריכה את כל הזמן
      את אמורה לעקוב אחרי הבישול

  2. תודה רבה על התשובה המהירה!
    האם ניתן להשהות בסוכר רק לילה אחד כמו בריבת העגבניות שרי? או שחייב לשים יומיים-שלושה?

  3. הי
    אפשר לשמור במקום קריר ומוצל לא פתוח לפחות שישה חודשים באם הצנצנות עברו עיקור
    מרגע שפתחת את הצנצנת יש לשמור במקרר.

  4. שלום פסקל
    אני רוחמה, אחת שמכורה למתכונים שלך🌹🌹
    הכנתי את המתכון של תפוז סיני בדיוק עפי שהנחית במתכון. ריבת תפוזים קטנטנים.
    שאלה בבקשה
    מה הסיבה שעדיין נוזלי
    אחרי השרייה של 3 ימים בסוכר
    בהוספת 4 כוסות מים
    מבשלת כבר למעלה משלוש שעות ועדיין מאוד נוזלי.
    תודה

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here