יש לי חולשה לתאנים. אני יכולה לאכול סלסלת תאנים שלמה בלי לשים לב, לכן תמיד אני קונה כמות גדולה ומיד מחלקת לשניים.

כך יש כמות שמותר לאוכל והכמות השנייה משמשת אותי בבישול, אפייה ועיטור סלטים למיניהם.

השבוע לא הספקתי לערוך את החלוקה הנ"ל ופתאום מצאתי שנותרו מעט מאוד תאנים בסלסלה. לפני שייעלמו החלטתי להכין ריבת תאנים.

המתכון נוצר תוך כדי הבישול היות וכפי שציינתי לא הייתה כמות מכובדת של תאנים. התוצאה צנצנת אחת לא גדולה של ריבה/ קונפיטורה.

מה גדלה הפתעתי שהכמות הקטנה של התאנים היא בעצם אפשרה שמירה על שלמות צורתן. אתם מוזמנים להגדיל ולהכפיל את הכמויות בהתאם.

שמחה רבה בסיר התאנים

החומרים: לצנצנת 1 קטנה

1 כוס סוכר

3/4 כוס מים

1 כפית מיץ לימון

2 פרוסות לימון

1 מקל קינמון

1/2 כוכב אניס

2 "מסמרי" ציפורן

10-12 תאנים מכל סוג האדומים סגולים ,סגולים ירוקים

אופן ההכנה:

מניחים את הסוכר ,המים מיץ הלימון ופרוסות הלימון בסיר בינוני . מבשלים על להבה בינונית עד להמסת הסוכר .

מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים . שוטפים ומנקים את התאנים.

מוסיפים את התאנים לסיר, מסדרים אותן אחת ליד השנייה מנענעים קלות את הסיר. ומבשלים על להבה בינונית בסיר חצי מכוסה כ-10 דקות ומסירים את המכסה.

ממשיכים לבשל עוד 40-30 דקות או קצת יותר… חשוב כאן להשגיח "לעשות בייביסיטר" עד לקבלת קארמל עדין והסירופ מצטמצם.

  • טיפסקל

אפשר לגוון את הריבה עם פלחי תפוח עץ מסוג גרני סמית. אפשר לוותר על חלק מהתבלינים ולהשתמש רק בווניל.

התאנים שומרים על שלמותן
התאנים שומרים על שלמותן
Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here