זו אחת הריבות הנפלאות במטבח המרוקני. עשירה בטעמה נהדרת כמו שהיא. ולכן לא פעם מוגשת באירועים חגיגיים לאורך השנה כתוספת לקוסקוס עשיר. כאן היא מוגשת כמו שהיא בשולחן המימונה.

 

החומרים: ל- 2 צנצנות של 500 גרם

1/2 ק"ג צימוקים ללא חרצנים

1 כוס יין מתוק

1/4 כוס ליקר דובדבנים או ברנדי

11/2 כוסות סוכר

1 כף שמן

1 כף מיץ לימון

150 גרם אגוזי מלך

אופן ההכנה: 

שוטפים ומנקים את הצימוקים אם יש חרצנים יש לסלק. מניחים בקערה מוסיפים יין וליקר ומשהים חצי שעה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים.

מעבירים לסיר ומבשלים כ-35 דקות על להבה בינונית נמוכה תוך בחישה. מוסיפים מיץ לימון ושמן ומערבבים מבשלים עוד 15 דקות מכבים את הלהבה ומוסיפים את אגוזי המלך מערבבים ומצננים.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

  1. שלום פסקל האלופה מכולן,
    תוכלי לעזור לי בבקשה- אני מתעדת לחגוג מימונה כהלכתה השנה, לראשונה בחיי.
    אני רוצה להכין את העוגיות והריבות לפני החג, כמובן. כמה זמן אפשר מראש להכין את הריבות? ואת העוגיות? להקפיא הכל?
    תודה רבה ותדעי שהאתר שלך המורה המעולה שלי :)

    • הי אבישג
      קודם כל יישר כוח !
      בעיקרון את יכולה להכין שבוע שבועים לפני ולהקפיא מה שאת צריכה
      ריבות את לא צריכה להקפיא רק עוגיות ועוגות
      בהצלחה
      וחג שמח :)

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here